Ablakmadarász

Hímezzünk tavaszi madárkát!
2021-02-28

Itt a tavasz, és a madarakat is egyre sűrűbben hallhatjuk csicseregni. Alkossatok velünk, hímezzünk tavaszi madárkát, csalogassuk elő a napsugarakat!

Bővebben

Készítsünk madáretetőt!
2021-02-19

Így készíts profi madáretetőt! Megérdemelnek egy kis törődést szárnyas barátaink, amire a madáretető tökéletes megoldás. Családi programnak is remek … a gyerekek is részt vehetnek benne, így egy szuper közös feladat elé nézhettek.
Mutatjuk a lépéseket!

Bővebben

Madárbarát teendők a hidegben
2020-12-03

A fagyos időszak átvészelésében azzal segíthetünk az itthon maradott és hozzánk telelni érkező madaraknak ha táplálékot, folyadékot és védett odut biztosítunk számukra.

Bővebben

Sárgarigó
2020-06-13

Egy rigó, amely nem is rigó, színével és hangjával a trópusokat idézi, megérkezése a nyár közeledtét biztosan jelzi nekünk, ő a sárgarigó (Oriolus oriolus). Az egyik legkésőbbi érkezőnk, szinte csak költeni tér vissza hozzánk, ezért használjunk ki minden percet, amikor megfigyelhetjük, hallgathatjuk.

Bővebben

Barátposzáta
2020-06-09

A barátposzáta (Sylvia atricapilla) hazánk leggyakoribb poszátaféléje. Szereti a sűrű növényzetet, így a kicsit bokrosabb részek a kedvencei, de az ártereken, csatornapartokon, gyümölcsösökben, kertekben biztosan összefuthatunk velük. Vagyis leginkább hallhatjuk, mert szeret takarásban maradni és már a levelek takarásában „hirdetni” erejét és területének határait.

Bővebben

Ablakmadarász
Egyik munkatársunk nagy madárrajongó, fogadjátok tőle sok szeretettel néhány olyan madár videóját, képét, amelyeket akár egy városi ablakból is hallhattatok, láthattatok.