Ablakmadarász

Díjat nyertünk jógyakorlatunkkal
2022-01-19

Megyei első, országos második helyezést ért el az Aba-Novák Agóra Ablakmadarász online sorozata.
 

Bővebben

Hímezzünk tavaszi madárkát!
2021-02-28

Itt a tavasz, és a madarakat is egyre sűrűbben hallhatjuk csicseregni. Alkossatok velünk, hímezzünk tavaszi madárkát, csalogassuk elő a napsugarakat!

Bővebben

Készítsünk madáretetőt!
2021-02-19

Így készíts profi madáretetőt! Megérdemelnek egy kis törődést szárnyas barátaink, amire a madáretető tökéletes megoldás. Családi programnak is remek … a gyerekek is részt vehetnek benne, így egy szuper közös feladat elé nézhettek.
Mutatjuk a lépéseket!

Bővebben

Madárbarát teendők a hidegben
2020-12-03

A fagyos időszak átvészelésében azzal segíthetünk az itthon maradott és hozzánk telelni érkező madaraknak ha táplálékot, folyadékot és védett odut biztosítunk számukra.

Bővebben

Sárgarigó
2020-06-13

Egy rigó, amely nem is rigó, színével és hangjával a trópusokat idézi, megérkezése a nyár közeledtét biztosan jelzi nekünk, ő a sárgarigó (Oriolus oriolus). Az egyik legkésőbbi érkezőnk, szinte csak költeni tér vissza hozzánk, ezért használjunk ki minden percet, amikor megfigyelhetjük, hallgathatjuk.

Bővebben

Ablakmadarász
Egyik munkatársunk nagy madárrajongó, fogadjátok tőle sok szeretettel néhány olyan madár videóját, képét, amelyeket akár egy városi ablakból is hallhattatok, láthattatok.