Agóra könyvjelző

Alison Weir: Aragóniai Katalin – Az igazi királyné
2020-05-06

,,Aragóniai Katalin, VIII. Henrik legendás első felesége. Spanyol hercegnő. Szerénynek, engedelmesnek és vallásosnak nevelték. Angol királynénak szánták. Hat hét távolságra a hazájától a szeszélyes tengeren és minden más: a nyelv, az étel, az időjárás. Katalin számára egyikben sincs öröm. Tizenhat évesen egyedül találja magát, csupa idegen között. Hiányzik az édesanyja. Elveszett fivérét gyászolja. Még azokban sem bízhat, akiket megbíztak a védelmével.”

https://www.libri.hu/konyv/aragoniai-katalin.html
 

Bővebben

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána
2020-04-29

,,Frances Mayes, hirtelen ötlettől vezérelve megvásárol egy üresen álló villát és a hozzá tartozó olajfaligetet a toszkán Cortonában. Az írónő átéléssel és humorral számol be a házvásárlásról, a felújítás viszontagságairól, az elvadult birtok rendbehozataláról, szeretettel ír a vidék rejtélyes etruszk múltjáról, a piaci bevásárlásokról, a toszkán konyháról és az elragadó olasz életstílusról, a dolce far nientéről, vagyis az édes semmittevésről. Frances Mayes egyszerre ejti rabul az olvasó gondolatait és érzékszerveit. ’’

https://www.libri.hu/konyv/Napsutotte-Toszkana-457.html

Bővebben

Agóra könyvjelző
Van egy tippünk: kevesebb időd jut magadra, a mint karantén előtt. Home office, a gyerkőcök online tanulásának segítése, napi főzés, takarítás, stb. Mégis arra buzdítunk, tarts rendszeresen "énidőt"!