Agóra történetek

Eshet eső, fújhat szél...
2021-03-14

„Szakadt az eső, amint az utcára léptünk, s ez egész késő estig tartott, de a lelkesedés olyan, mint a görögtűz: a víz nem olthatja el”- Petőfi Sándor írt így Naplójában 1848. március tizenötödikéről. És március második vasárnapjának délelőttjén a Hild térre érkezők több hasonlóságot is felfedezhettek a 173 évvel ezelőtti történelmi nappal. A szakadó eső és a lelkesedés is stimmel.

Bővebben

Múltidéző plakátgyűjtemény
2020-07-14

Négy évtized alatt rengeteg plakát készült, amelyekkel rendezvényeinket népszerűsítettük. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk egy retrospektív válogatást, amely segít megmutatni, milyen sokszínű programkínálattal vártuk a város és a megye látogatóit.

Bővebben

Szépségverseny, a hölgyek örömére
2020-06-23

1997 egyik szombatján nagyon kicsinek bizonyult a szolnoki művelődési központ színházterme. Meg aztán a következő években is akadt néhány olyan délután, amikor különleges rendezvény miatt telt meg zsúfolásig a nézőtér.
 

Bővebben

A zene az kell!
2020-06-17

A dzsesszről azt mondják, az Ember zenéje. Alázat, áldozat, türelem. Belső hangok, küzdelem, magány, keresés, és időnként, a koncerteken zene, zenész és közönség nagy egymásra találása. Az improvizáció pedig maga az élet. Kiismerhetetlen, mégis belső összefüggésekkel teli. Egy műfaj, amelyet átitat a szabadság szelleme.
 

Bővebben

Helyi termékek az online (piac)térben
2020-06-12

Furcsán üres mostanság Szolnok központja. A jó idő érkeztével korábban rendre megszaporodtak a kültéri rendezvények is, illetve volt egy, amely hóban, esőben, napsütésben egyaránt ezreket vonzott a Hild tér környékére hónapról hónapra. A Helyi Termékek Vására igazán közkedvelt rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt években, ám az elmúlt időszakban ezt is nélkülöznünk kellett.

Bővebben