Agóra történetek

Derűs órákra várva
2020-05-04

Az idősebb korosztály tagjai kényszerű bezártságban élnek ezekben a hetekben. Igaz, mindannyian otthon töltjük most napjaink jelentős részét, ők azonban – leginkább veszélyeztetettként – még kevesebbet mozdulhatnak ki a négy fal közül. Pedig a szolnoki nyugdíjasok között igazán sokan vannak, akik aktívan, társaságban élnék életüket, ha végre visszazökkenne életünk a hétköznapi kerékvágásba.
 

Bővebben

A város szívében
2020-05-04

Vajon számon tartja valaki, hány rendezvényhez tartozó színes kavalkád szórakoztatta az évtizedek során a szolnokiakat és a Szolnok belvárosában megforduló vidékieket az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, illetve elődei jóvoltából?
 

Bővebben

Segítünk otthon maradni!
2020-04-27

Olyan időszakot élünk, amely példa nélküli mindannyiunk számára. A kényszerű elszigeteltség, önként vállalt bezártság ideje ez, amikor hiába a nyiladozó természet, hiába az egyre hosszabb esték, hiába szoktunk ilyenkor egyre több programot szervezni, épp csak leülni beszélgetni egy kávé mellett, vagy klubokba járni, kulturális eseményekre látogatni, most nem lehet.
 

Bővebben

A város szívében
2020-03-26

Vajon számon tartja valaki, hány rendezvényhez tartozó színes kavalkád szórakoztatta az évtizedek során a szolnokiakat és a Szolnok belvárosában megforduló vidékieket az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ, illetve elődei jóvoltából?
 

Bővebben

Élete volt a tánc
2020-03-19

„Nem akarok kövér lenni” - ez volt a jelszó a lányok között, s ennek érdekében buzgón ették vacsorára a sajtot almával. Mert a tanár úr javasolta....
A „tanár úr”, Ali bácsi, Mozsonyi Albert neve fogalommá vált Szolnokon az elmúlt évtizedekben.

Bővebben