Agóra történetek

Az egész térséget segítik
2020-03-16

A Megyei Művelődési Központ, majd később az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ tevékenységében a térségi feladatellátás mindig is központi szerepet kapott. Legnagyobb, megyei hatáskörű intézményként amúgy tyúkanyó módjára veszi szárnyai alá a kisebb intézményeket az Aba-Novák Agóra, s ennek köszönhetően több sikeres rendezvény, szakmai fejlesztő folyamat indult útjára az elmúlt évek során.
 

Bővebben

Jászkun Fotóklub „újratöltve”
2020-03-09

Negyven esztendős múltra tekint vissza a megye legnagyobb közművelődési intézménye, s csaknem egyidős vele egyik legrégebbi klubja, a Jászkun Fotóklub is.

Bővebben

Napsugár vidítja fel a gyerekeket
2020-03-02

Harminc év rengeteg idő, gyerekeke sokasága válik felnőtté ez alatt. A Napsugár Gyermekházban megforduló apróságok az elmúlt három évtizedben felnőtté váltak, s ma már saját gyermekeiket viszik a programokra. Ráadásul ha jobban utánaszámolunk, nem is harminc évről beszélhetünk, hanem pont kétszer annyiról. A történet ugyanis immár hatvan esztendeje kezdődött Szolnokon…
 

Bővebben

Stratégiát alkottak a bábozásról
2020-02-21

Reneszánszát éli a bábozás az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az intézmény célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, közösségfejlesztő és pedagógiai módszer, nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében. Ennek érdekében elkészült egy bábstratégia, mely irányt mutat a szakmai folyamatok generálásában.
 

Bővebben

Színház az egész világ
2020-01-28

Több mint negyed százada indult útjára az Aba-Novák Kulturális Központ rangos programja, a Globe Fesztivál, amelyhez mára az Országos Diákszínjátszó Egyesület is csatlakozott, így Országos Diákszínjátszó Találkozóvá nőtte ki magát.

Bővebben