Agóra történetek

Édes bosszúság
2019-11-11

Jól tudjuk, hogy a csokoládét mindenki szereti. Mindegy, hogy kerek csokoládé, lyukas csokoládé, szögletes csokoládé, lapos csokoládé, Gombóc Artúrtól tudjuk, hogy egy a lényeg: hogy CSOKI legyen. Épp ezért számít telitalálatnak a Csokoládéfesztivál, amely immár hozzátartozik az őszi Szolnokhoz.

Bővebben

Vitéz László nyomában
2019-11-02

Hogy van a bábozásnak egyfajta különleges varázsa, azt korosztályra való tekintet nélkül bárki tapasztalhatta már, aki megfordult valamilyen bábelőadáson.

Bővebben

Ha nem nyílik az ajtó…
2019-10-21

Az évek, évtizedek során azonban számos olyan produkciónak is helyt adott az intézmény színpada, melyekben műkedvelők, sokszor fiatalok, gyerekek szerepeltek.

Bővebben

Nem csak a húszéveseké a világ…
2019-10-14

Az évtizedek során számos neves művész érkezett Szolnokra a művelődési központ által szervezett programoknak köszönhetően. Lehetetlen lenne sorolni a listát, kik léptek fel a városban, de az biztos, hogy minden korosztály megtalálhatta, megtalálhatja közöttük a szívének leginkább kedves előadót, műfajtól függetlenül.

Bővebben

Amerikából jöttem…
2019-10-03

Az amerikai kultúrára mindig kíváncsiak voltunk itt Európa közepén. Manapság talán leginkább azért, mert ha tetszik, ha nem, az egész világot formálja a tengerentúli szemlélet és életérzés.

Bővebben