Agóra történetek

Tégláról-téglára
2019-08-12

Napok óta azon gondolkodom, vajon manapság mennyi esélye lenne, hogy hasonlóképpen épüljön fel valami, mint ahogy a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központot építették annak idején Szolnokon.

Bővebben

Kottáról kottára
2019-08-12

Bár a muzsika mostanság is fontos alkotóeleme az Aba-Novák Agóra rendezvényeinek, volt egy időszak a művelődési központ létében, amikor kifejezetten hangsúlyos szerepet kapott a zene. Olyannyira, hogy akkoriban még a ház neve is kiegészült Művelődési és Zenei Központra.
 

Bővebben

Találkozzunk az aulában!
2019-08-12

Abban az időszakban, amikor a művelődési központot Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ névre keresztelték, valóban hangsúlyosan ifjúsági is volt, nem csak a kultúra fellegvára.
 

Bővebben

40 év – 1000 emlék
2019-07-29

Ízlelgetem a szót… NEGYVEN év. Belegondolni is szédítő, mennyi sorsfordító dolog történt ez alatt körülöttünk, hogy megváltozott a világ. S mi minden fér bele ennyi időbe egy intézmény létében is, mennyi mindent láttak a Szolnok művelődési központjának falai a négy évtized alatt!  Rendezvények tízezrei, életre szóló élmények, világhírű fellépők zajos sikerei és a szárnyukat épphogy próbálgató kezdők lelkes-remegős bemutatkozásai sorakoznak a ház krónikájában.
 

Bővebben

Ízek kavalkádja
2019-07-29

Igazán különleges gasztronómiai csemege várta az ínyenceket az elmúlt napokban, hiszen immár 5. alkalommal élvezhették a Séf Randevút a Hild téren. Július 26-27-én neves séfek - Németh Ádám és Wirgha Márk - vívtak látványos séf párbajt a vendégek előtt, az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ szervezésében, de más konyhafőnökök is bemutatták alkotásaikat, melyektől garantáltan összefut a nyál a szánkban.
 

Bővebben