Agóra történetek

A város szívében
2020-03-26

Vajon számon tartja valaki, hány rendezvényhez tartozó színes kavalkád szórakoztatta az évtizedek során a szolnokiakat és a Szolnok belvárosában megforduló vidékieket az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ, illetve elődei jóvoltából?
 

Bővebben

Élete volt a tánc
2020-03-19

„Nem akarok kövér lenni” - ez volt a jelszó a lányok között, s ennek érdekében buzgón ették vacsorára a sajtot almával. Mert a tanár úr javasolta....
A „tanár úr”, Ali bácsi, Mozsonyi Albert neve fogalommá vált Szolnokon az elmúlt évtizedekben.

Bővebben

Az egész térséget segítik
2020-03-16

A Megyei Művelődési Központ, majd később az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ tevékenységében a térségi feladatellátás mindig is központi szerepet kapott. Legnagyobb, megyei hatáskörű intézményként amúgy tyúkanyó módjára veszi szárnyai alá a kisebb intézményeket az Aba-Novák Agóra, s ennek köszönhetően több sikeres rendezvény, szakmai fejlesztő folyamat indult útjára az elmúlt évek során.
 

Bővebben

Jászkun Fotóklub „újratöltve”
2020-03-09

Negyven esztendős múltra tekint vissza a megye legnagyobb közművelődési intézménye, s csaknem egyidős vele egyik legrégebbi klubja, a Jászkun Fotóklub is.

Bővebben

Napsugár vidítja fel a gyerekeket
2020-03-02

Harminc év rengeteg idő, gyerekeke sokasága válik felnőtté ez alatt. A Napsugár Gyermekházban megforduló apróságok az elmúlt három évtizedben felnőtté váltak, s ma már saját gyermekeiket viszik a programokra. Ráadásul ha jobban utánaszámolunk, nem is harminc évről beszélhetünk, hanem pont kétszer annyiról. A történet ugyanis immár hatvan esztendeje kezdődött Szolnokon…
 

Bővebben