Agóra történetek

Stratégiát alkottak a bábozásról
2020-02-21

Reneszánszát éli a bábozás az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az intézmény célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, közösségfejlesztő és pedagógiai módszer, nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében. Ennek érdekében elkészült egy bábstratégia, mely irányt mutat a szakmai folyamatok generálásában.
 

Bővebben

Színház az egész világ
2020-01-28

Több mint negyed százada indult útjára az Aba-Novák Kulturális Központ rangos programja, a Globe Fesztivál, amelyhez mára az Országos Diákszínjátszó Egyesület is csatlakozott, így Országos Diákszínjátszó Találkozóvá nőtte ki magát.

Bővebben

Versről versre
2020-01-21

Immár 12. alkalommal indította útjára Megavers címmel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió azt a hömpölygő versfolyamot, amelynek keretében a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezheti a klasszikus és kortárs költők műveit.
 

Bővebben

Aki hivatásának érezte a zenét
2020-01-14

A hagyományok őrzése, ápolása mindig is fontos feladata volt a művelődési központnak. A magyar népi kultúrának évszázadok óta elválaszthatatlan része a citeramuzsika, sokak szerint már honfoglaló őseink is megszólaltattak hasonló hangszert.

Bővebben

A tető akrobatái
2020-01-07

Sokszor, sokféleképp szó esik az Aba-Novák Művelődési Központ azon időszakáról, amely a 2006-ban záruló nagy rekonstrukciót előzte meg. Köztudomású, hogy az 1979-es átadást követő évek alatt meglehetősen rossz állapotba került az épület.

Bővebben