Agóra történetek

Közművelődési nyelvleckék
2019-12-17

A fiatalabb korosztály tagjai olykor tágra nyílt szemmel csodálkoznak mostanság, amikor az évtizedekkel ezelőtti nyelvtanulási lehetőségekről hallanak. Hogy TÉNYLEG csak oroszt lehetett tanulni? Sőt, nem is lehetett, hanem kötelező volt?

Bővebben

A játszóházak gyökerei
2019-12-09

Milyen népszerű manapság az Agóra játszóháza! És milyen közkedveltek a gyerekek körében a különböző kézműves foglalkozások, melyeket az intézmény, illetve a Napsugár Gyermekház szervez!

Bővebben

Túl a rácson…
2019-12-05

Gyerekkori emlékeim között tallózva a művelődési központtal kapcsolatban egyetlen ijesztő kép bukkan fel: a ház előtti szellőzőrácsok réme. Kisgyerekként valahogy mindig vonzott az a terület, ugyanakkor taszított is az alatta tátongó mélység.

Bővebben

De mi is az a fekete lyuk?
2019-12-02

Anya, képzeld, a Föld csak ekkora! – mutatja összezárt csöppnyi öklét egy kócos óvodás fiúcska a Hild téren várakozó édesanyjának.

Bővebben

Tabák Lajos szellemiségét viszik tovább
2019-11-25

Tabák Lajos nevét viseli az Aba-Novák Agóra második emeleti fotógalériája. Egy olyan fotósét, aki szociofotóival örökre beírta nevét a fotográfia történetébe. Szolnok díszpolgáraként, 104 esztendős korában hunyt el 2007-ben.
 

Bővebben