Agóra történetek

Nem csak a húszéveseké a világ…
2019-10-14

Az évtizedek során számos neves művész érkezett Szolnokra a művelődési központ által szervezett programoknak köszönhetően. Lehetetlen lenne sorolni a listát, kik léptek fel a városban, de az biztos, hogy minden korosztály megtalálhatta, megtalálhatja közöttük a szívének leginkább kedves előadót, műfajtól függetlenül.

Bővebben

Amerikából jöttem…
2019-10-03

Az amerikai kultúrára mindig kíváncsiak voltunk itt Európa közepén. Manapság talán leginkább azért, mert ha tetszik, ha nem, az egész világot formálja a tengerentúli szemlélet és életérzés.

Bővebben

Csak egészségesen!
2019-10-03

Jászkun Fotóklub, Pszicho Kuckó, Éremgyűjtők Egyesülete, Zolnok Bandérium, Csillagked(d)velők klubja, Szolnoki Népdalkör, Családkutatók klubja, Együtt-egymásért Ifjúsági Klub és még hosszan sorolhatnánk azokat a csoportokat, amelyek otthonra leltek, heti-havi rendszerességgel találkoznak, programokat szerveznek mostanság az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Bővebben

Egy koreográfiával kezdődött…
2019-09-19

A néptánc hagyományai igen messzire nyúlnak vissza Szolnokon. A Tisza Táncegyüttes nevét szinte mindenki hallotta már, hiszen hazánk legrégebbi ilyen jellegű amatőr csoportja, immár hat évtizedes múlttal.

Bővebben

Ebben is elsők…
2019-09-10

Elsőnek lenni a legtöbb esetben örömteli dolog. Ezúttal azonban egy olyan emléket elevenítünk fel, amikor a művelődési központ elsősége bizony igencsak kétes dicsőségnek számít…
 

Bővebben