Agóra történetek

Szépségverseny, a hölgyek örömére
2020-06-23

1997 egyik szombatján nagyon kicsinek bizonyult a szolnoki művelődési központ színházterme. Meg aztán a következő években is akadt néhány olyan délután, amikor különleges rendezvény miatt telt meg zsúfolásig a nézőtér.
 

Bővebben

A zene az kell!
2020-06-17

A dzsesszről azt mondják, az Ember zenéje. Alázat, áldozat, türelem. Belső hangok, küzdelem, magány, keresés, és időnként, a koncerteken zene, zenész és közönség nagy egymásra találása. Az improvizáció pedig maga az élet. Kiismerhetetlen, mégis belső összefüggésekkel teli. Egy műfaj, amelyet átitat a szabadság szelleme.
 

Bővebben

Helyi termékek az online (piac)térben
2020-06-12

Furcsán üres mostanság Szolnok központja. A jó idő érkeztével korábban rendre megszaporodtak a kültéri rendezvények is, illetve volt egy, amely hóban, esőben, napsütésben egyaránt ezreket vonzott a Hild tér környékére hónapról hónapra. A Helyi Termékek Vására igazán közkedvelt rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt években, ám az elmúlt időszakban ezt is nélkülöznünk kellett.

Bővebben

Akikért a zene szól
2020-06-10

Ha minden a megszokott kerékvágásban haladna, László Béla már javában szervezkedne. Meglenne nem csak a pontos időpont, de a fellépők névsora, talán már színpadra lépésük sorrendje is. Tudnánk, mikor, kinek, mi lesz a dolga azon a bizonyos júliusi hétvégén, s természetesen már a jó időt is megrendelte volna mindehhez.

Bővebben

Tavaly ilyentájt…
2020-05-04

Ezekben a hetekben üresen konganak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ terei. A járvány idején minden tervezett rendezvény elmarad, így most csak az online térben élvezhetjük a ház által kínált kulturális szolgáltatásokat.
 

Bővebben