Agóra történetek

Kézműves foglalkozások otthonról
Kézműves foglalkozások otthonról
2021-01-15

A Napsugár Gyermekház az év közbeni 'Motolla' és 'Szöszmötölők' kézműves foglalkozásra a vírushelyzet miatt nem fogadhatott csoportot, de felkínálták  az alapanyag csomagot, illetve a készítési folyamat leírását.

A Hold Úti Óvodából igényelték a karácsonyi készülődés csomagjainkat, melyben a gyékény angyalka készítésének hozzávalóit juttattuk el számukra. A készítési útmutatót online vagy adathordozón igényelhették.
 

A Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola egyik osztálya szintén kért karácsonyi csomagot gyékény témában, angyalkát és fonott, szív alakú fenyődíszt készíthettek el. A csomagok átadása az intézmények bejárata előtt, megbeszélt időpontban történt.A Szöszmötölő szakkörünk év végén online újra kezdett működni. A részt vevők csomagot igényelhettek és vásárolhattak, melyet a foglalkozásvezető állított össze a soron következő téma szerint, majd online élő bejelentkezéssel, irányított szakköri munka folyt, csütörtöki napokon 16.00-18.00 óra között. Az szakkör működése azóta is rendszeres és folyamatos.A Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete 2020-ban rendszeresen részt vett népi mesterségeket bemutató foglalkozásainkon. Novemberben megkezdett egy hetes alkotótábor első két napját személyesen, folytatását viszont a képernyő előtt „távoktatással”sikerült befejezni. Csomagokban kapták meg az agyagozás, szövés és népművészeti motívumok feldolgozásához összeállított alapanyagokat, és 3 napon át virtuálisan folyt a tanulás, és zajlott le a kézműves alkotómunka.