Agóra történetek

Szépségverseny, a hölgyek örömére
2020-06-23

1997 egyik szombatján nagyon kicsinek bizonyult a szolnoki művelődési központ színházterme. Meg aztán a következő években is akadt néhány olyan délután, amikor különleges rendezvény miatt telt meg zsúfolásig a nézőtér.
 

Hölgyeim, emlékeznek még ezekre a programokra? Megyénkben ugyanis az 1997-es volt az első alkalom, amikor férfiszépségversenyt rendeztek.

A szépségversenyekben persze már akkor sem volt semmi különleges, elvégre fiatal lányok között jó néhány ilyen megmérettetésre került sor mindenfelé, kistelepülésektől az országos szintig. No de FÉRFI szépségverseny???? Érthető hát, hogy a hölgynézők körében nagy sikert aratott minden sármos ifjú. Tucatnyian vonultak fel a döntőben, s bizony kemény próbatételek vártak rájuk: különböző öltözetben kellett felvonulniuk, végül pedig saját magukról vallottak. Egy percnyi üresjárat sem volt, a versenyzőkön pedig meglátszott a verseny előtti öt hétvégén végzett kemény munka. Előzetesen ugyanis alaposan megizzadtak azért, hogy a tartásukon, mozgásukban a legigényesebbek se találjanak kivetnivalót.

Természetesen voltak közönségkedvencek, az ő megjelenésüket hangos sikítások fogadták. Az eredményhirdetéskor pedig nyilván nem lehetett mindenki elégedett, ám igaz, hogy első díjból csak egyet oszthatott a szigorú zsűri, de azért szinte senki sem távozott üres kézzel, no és persze egy különleges élménnyel gazdagabban. Elvégre csak kevesen mondhatják el magukról az erősebb nem képviselői közül, hogy szépségverseny döntősei voltak!

Hogy azóta mi lett a győztesekkel? Némelyikükkel olykor találkozni Szolnok utcáin. Tagadhatatlanul sármosak még ma is, több mint két évtized múltán. Ám hogy hányan tudják róluk, milyen különleges versenyen nyertek egykor? Ki tudja…