Alkot-lak

Gyöngykokárda
2021-03-01

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetét jelző pesti forradalom emlékére március 15-én piros-fehér-zöld színű magyar kokárdát szokás viselni. Alkossatok velünk, készítsünk kokárdát kásagyöngyből!

Bővebben

Hímezzünk tavaszi madárkát!
2021-02-28

Itt a tavasz, és a madarakat is egyre sűrűbben hallhatjuk csicseregni. Alkossatok velünk, hímezzünk tavaszi madárkát, csalogassuk elő a napsugarakat!

Bővebben

​Lovas huszár
2021-02-24

Március 5. a szolnoki csata napja. Ennek apropóján egy könnyen elkészíthető huszár figurát mutatunk be nektek lovával együtt. Néhány dologra lesz csupán szükséged: hímzőcérna, zsinór, alkoholos filc, színes papír, színes ceruza. Jó alkotást kívánunk!

Bővebben

Készítsünk madáretetőt!
2021-02-19

Így készíts profi madáretetőt! Megérdemelnek egy kis törődést szárnyas barátaink, amire a madáretető tökéletes megoldás. Családi programnak is remek … a gyerekek is részt vehetnek benne, így egy szuper közös feladat elé nézhettek.
Mutatjuk a lépéseket!

Bővebben

Úszógyertya
2021-02-01

Készíts egyszerűen úszógyertyát! Február 2. a néphagyományban Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. A 7. századtól tartott ünnepen gyertyát szenteltek a templomokban. A szentelt gyertya elkísérte az embert a születéstől a halálig, de meggyújtották betegség, nagy vihar esetén is.

Bővebben

Alkot-lak