Bábozó

Bábozó
Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ küldetése, hogy értékközpontú kulturális rendezvénystruktúrával, közönségcentrikus minőségi szolgáltatásokkal, a kultúra közösségfejlesztő szerepének erősítésével biztosítsa az összetett élet lehetőségét.

Kiemelt feladata a bábos élet fejlesztése. Az intézmény megalkotta bábstratégiáját, melyben érzékenyítő, kreativitásfejlesztő bábpedagógiai programot kíván megvalósítani, valamint arra törekszik, hogy a bábjátékos mozgalom újjáéledjen a térségben.

Stratégiai partnerek a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Bábjátékos Egyesület.
BÁBAKADÉMIA az Agórában
2020-10-01

2 napos bábkészítő workshopot rendeztek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, Gulyás Gabriella báb- és babakészítő vezetésével.

 

Bővebben

6 népszerű mese bábjaival játszhattak a gyerekek
2020-08-06

Az Aba-Novák Agóra Kulturális központ BÁBTÁNCOLTATÓ kiállítását is megismerhették a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Kormányhivatal gyermekfelügyeletében részt vevő gyerekek.

Bővebben

Új marionett bábokat kapott a Tiszavirág Bábcsoport
2020-07-13

Gulyás Gabi babakészítő műhelyében elkészültek a Tiszavirág Bábcsoport következő bábelőadásának, A királykisasszony cipője című magyar népmesének a bábjai...
 

Bővebben

Stratégiát alkottak a bábozásról
2020-02-21

Reneszánszát éli a bábozás az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az intézmény célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, közösségfejlesztő és pedagógiai módszer, nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében. Ennek érdekében elkészült egy bábstratégia, mely irányt mutat a szakmai folyamatok generálásában.
 

Bővebben

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon!
2019-10-02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Bővebben