Csillagkedvelők klubja

Kis napi csillagászat 5. rész
2020-05-16

Nézzük képek segítségével, mekkora is szűkebb otthonunk, a Naprendszer? Szűkebb, bár ez attól függ, honnan nézzük. Mert, ha a Földről, azon belül is lakóhelyünkről, akkor tágabb. De ha a teljes Univerzumot tekintjük lakóhelyünknek, akkor szűkebb otthonunk. Ez nézőpont kérdése.
És mekkorák egymáshoz képest a Nap és a bolygók? A képekre nézve láthatjuk a különbségeket. Megdöbbentő.... A későbbi blog bejegyzésekben, az egyes bolygóknál pontos adatokat lehet olvasni.

Bővebben

​Kis napi csillagászat 4. rész
2020-05-07

​Mielőtt elkezdenénk barangolásunkat a Naprendszerben, a Galaxisban, az Univerzumban, még egy kis elmélet, mi módon is érdemes tekintenünk Világegyetemünkre?

Bővebben

Kis napi csillagászat 3. rész
2020-04-30

Mielőtt kimerészkednénk a világűrbe, a Naprendszerbe, a Galaxisba, nézzük át mi is a csillagászat. Mi az a mód, ahogy a csillagászatot művelhetjük?

Bővebben

Kis napi csillagászat 2. rész
2020-04-27

Folytassuk az építmények csillagászati tájolásával!

Bővebben

Kis napi csillagászat 1.rész
2020-04-20

Az első rész a csillagászat kezdeteiről szól; hogyan indult a csillagászat, mi motiválta, milyen indíttatásból kutatta az ember az égbolt titkait?

Bővebben

Csillagkedvelők klubja
Ha akár csak egy kérdésed is van az égboltról, a csillagokról, a bolygókról, tedd fel itt, ebben a körben, és a válasz szélesre tárja az Univerzum kapuját!