Életre kelt középkor

Lássuk, kik rejtőznek a páncél mögött! 2. rész
2020-04-24

A Zolnok Bandérium az Aba-Novák Agóra rendezvényeinek állandó szereplője. A középkori hagyományőrzésen túl a buhurt elnevezésű látványos küzdősport képviselőinek sorába tartoznak Magyarországon. Ennek a harcművészetnek van kapcsolata a hagyományőrzéssel, de a buhurt mégis sokkal inkább sport, mintsem hagyományőrzés. Sokan talán nem ismerik a buhurtot és és a kora 15. századi hadi hagyományőrzést, ezért arra gondoltunk, hogy maguk a harcosok meséljenek arról, mit is csinálnak.

Bővebben

Mi jelentős számunkra a magyar lovagkorból?
2020-04-23

Szolnoki István hadi hagyományőrző, a torontói magyar közösségnek tartott előadásában a magyar lovagkorról beszélt. A témában szerzett tapasztalatai alapján szeretne betekintést nyújtani a téma iránt érdeklődőknek.

Bővebben

Lássuk, kik rejtőznek a páncél mögött! 1. rész
2020-04-15

​A Zolnok Bandérium az Aba-Novák Agóra rendezvényeinek állandó szereplője. A középkori hagyományőrzésen túl a buhurt elnevezésű látványos küzdősport képviselőinek sorába tartoznak Magyarországon. Ennek a harcművészetnek van kapcsolata a hagyományőrzéssel, de a buhurt mégis sokkal inkább sport, mintsem hagyományőrzés. Sokan talán nem ismerik a buhurtot és és a kora 15. századi hadi hagyományőrzést, ezért arra gondoltunk, hogy maguk a harcosok meséljenek arról, mit is csinálnak.

(Fotó: Dalmadi Andrea) 

Bővebben

Életre kelt középkor
Ismerd meg jobban a  Zolnok Bandérium életét, akik az Aba-Novák Agóra rendezvényeinek állandó szereplője.

Tudtad, hogy a katonai hagyományőrzés több mint harci bemutatók sorozata? Közösségi életet, kirándulásokat, sportot és korabeli emberi értékek elsajátítását, átélését, sőt napjainkba való átültetését is jelenti, jelentheti.

Tudtad, hogy a középkori hagyományőrzésen túl a buhurt elnevezésű látványos küzdősport képviselőinek sorába tartoznak Magyarországon? Ennek a harcművészetnek van kapcsolata a hagyományőrzéssel, de a buhurt mégis sokkal inkább sport, mintsem hagyományőrzés. 

Azon felül, hogy bemutatjuk klubunkat, érdekes cikkeket is olvashasz a középkorról!