Helyi Termékek Vására - Krónika

Helyi Termékek Vására - Krónika
Csatlakozz a HTV facebook csoporthoz!
A hét kistermelője: Csatos-Rácz Anita
2021-04-02

„Elhívás van bennünk…”

Tökmagolajuk hibátlan, kedvességükkel vetekszik. A Helyi Termékek Vására egyik „ős-árusa” Csatos- Rácz Anita és férje, Csatos Gábor. Állandó standjuk van a Helyi Termékek Vásárán. A Tourinform- iroda bal sarkánál lelnek rá. Onnan ismernek rá, hogy reggel/délelőtt még tele van tökmag- készítményekkel. Ezek többsége azonban kora délutánra már elfogy.

Bővebben

A hét kistermelője: Molnár György méhész
2021-03-26

„Mi negyven éve adjuk az arcunkat a termékeinkhez”

Családi vállalkozásban, egy Jászberénytől öt kilométerre fekvő tanyán dolgozik Molnár György méhészmester. A Helyi Termékek Vására állandó résztvevője.

Bővebben

A hét kistermelője Muzsnyai Lászlóné
2021-03-19

„Itt érezzük a legjobban magunkat”

Tiszaföldvári kistermelő, aki arról is ismert, hogy nélküle nincs Helyi Termékek Vására.

Bővebben

Eshet eső, fújhat szél...
2021-03-14

„Szakadt az eső, amint az utcára léptünk, s ez egész késő estig tartott, de a lelkesedés olyan, mint a görögtűz: a víz nem olthatja el”- Petőfi Sándor írt így Naplójában 1848. március tizenötödikéről. És március második vasárnapjának délelőttjén a Hild térre érkezők több hasonlóságot is felfedezhettek a 173 évvel ezelőtti történelmi nappal. A szakadó eső és a lelkesedés is stimmel.

Bővebben

Helyi termelők és kézművesek portékái négy szolnoki Coop boltban
2021-01-29

Az Agórák feladatkörébe tartozik a helyi kulturális alapú gazdaságfejlesztés is. Ennek szellemében az évek óta kiemelt sikerrel futó Helyi Termékek Vására néhány terméke a szervező Aba-Novák Agóra, az üzemeltetésében működő Tourinform Szolnok Iroda, és a Coop Szolnok Zrt. együttműködésének köszönhetően, a jól sikerült decemberi próbahetek után 2021. február 1-jétől egész évben megtalálható négy szolnoki Coop boltban.

Bővebben