Napsugár Gyermekház

Napsugár Gyermekház

A Napsugár Gyermekház önkormányzati fenntartású, művelődési ház jellegű, gyermek-közművelődési, non-profit költségvetési szerv. Feladatunk a kulturális szolgáltató tevékenység: az igényekre épülő mindennapos kulturális programkínálat megteremtése, művészeti, hagyományőrző, szabadidős és ismeretterjesztő programok szervezése, elsősorban a 4-16 éves korosztály részére, illetve az ifjúságnak és a felnőtt korosztálynak.

A Napsugár Gyermekház tagintézményt közgyűlési határozat alapján a Verseghy Ferenc Könyvtártól új telephelyként az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ vette át 2015-ben.

Munkatársaink szakképzett kézművesek, pedagógusok, mesterek, akik hatékony és elhivatott munkával igyekeznek változatos, értékes programokat kínálni, értékközvetítő, szolgáltató feladatunknak megfelelni. Fő célunk a magyar népi és kézműves hagyományok átörökítése, továbbéltetése, a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés a felnövekvő nemzedékek és a felnőttek számára is.

A Kézműves-házban a sokféle népi mesterséget bemutató tárgyak, eszközök, és főleg játékok, ízlésesen elrendezve láthatók. A gyerekek már 3-4 éves kortól ismerkedhetnek a régi mesterségekkel, játékszerekkel, az ezektől elválaszthatatlan néphagyományokkal szakképzett pedagógusaink, mestereink, kézműveseink segítségével.

Sokszínű és érdekes programokat találhat kínálatunkban: csoportos kézműves foglalkozások, egyéni szakköri munkák, hétvégi családi játszóházak, szabadtéri népi játékok, táncházak, szünidei programok, kirándulások, kiállítások, előadások, képzések felnőtteknek.

„… azt láttam minden nagy nemzetnél, hogy az apák dolgát folytatják az utódok…”


A Napsugár Gyermekház honlapja: napsugargyermekhaz.hu