Horgolás Klub

Horgolás Klub

„Fedezzük fel együtt az alkotói tevékenység pozitív hatásait, a saját magunk által horgolt termékek szépségének örömét!”

Foglalkozások: minden csütörtökön 16.30-18.00-ig

Klubvezető: Kiss Imréné Piroska néni és Kissné Fülöp Mária

A klub célja: Azoknak, akik érdeklődnek a horgolás iránt, de nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek hozzá, kihez is forduljanak, segítséget nyújtsunk az alapok elsajátításában. Másrészt a klub célja az is, hogy azok, akik már ismerik a horgolás alapjait, más klubtagoktól új ötleteket, hasznos praktikákat tanuljanak, fejlesszék az ezen területen már megszerzett ismereteiket.

Taglétszám: összesen kb. 15 fő (de folyamatosan bővülhet :)), alkalmanként kb. 4-5 fő

Tevékenysége:
A Horgolás Klub jelmondata:
„Fedezzük fel együtt az alkotói tevékenység pozitív hatásait, a saját magunk által horgolt termékek szépségének örömét!”

2020. januárjától minden hónapban tematikus klubfoglalkozásokon lehet részt venni (alkalmazkodva, s hangolódva az egyes ünnepkörökhöz is). A foglalkozásokon biztosítunk fonalakat, horgolótűket, de természetesen saját eszközökkel is lehet dolgozni.

2017. júniusában csatlakozott a Klubhoz a Szolnoki Polipműhely, akiknek az a küldetése, hogy a Szolnoki Hetényi Géza Kórház koraszülött babáinak polipokat horgoljanak. A babák az inkubátorban a polipok lábaiba kapaszkodva, azokhoz bújva komfortosabban érzik magukat, mivel a lábacska a köldökzsinórra emlékezteti őket! A polipok stimulálják a babák légzését, pulzusát, pihe-puhák, színesek, szuper pajtások ebben a nehéz időszakban.
A kis polipok az első pillanattól kezdve a babákkal vannak, és a kórházból való távozáskor ők is hazatérnek a kisbabákkal.

A polipok horgolásához csak mercerizált, 100% pamutfonalakat lehet használni, amelyeket a Polipműhely vezetői biztosítanak a horgolók számára (fonalleadó helyek is működnek a városban, az Agóra Játszóház is egyike ezeknek)

Kapcsolattartó: Tompa Barbara