Rendezvényeink

 

2022. január 11. 10:00 – 2022. január 29. 18:00
Varázsfény
Az LT Design fotósiskola kiállítása.

 

2022. január 14. 16:00 – 2022. február 5. 18:00
Tiszta álmok művészete
A csíkszentmártoni Mátyás József (1930–2002) festőművész, grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás január 14-én 16 órakor. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

2022. január 21. 15:30 – 2022. február 11. 17:00
Belvárosi bagolykukkolás
Tudtad, hogy baglyok nem csak az erdőben, hanem Szolnok belvárosában is élnek? Kukkold meg velünk!
Január 21. és február 11. között, péntekenként 15.30-tól indít túrát Pálinkás Csaba kollégánk, találkozó az Agóra régi épülete előtt.
A túra kb. másfél órás, ingyenes.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az Aba-Novák Agóra közös szervezésű túráin megismerheted az erdei fülesbaglyokat és városi gyülekezőhelyeiket.


 

2022. január 21. 16:00 – 2022. február 12. 18:00
Számvetés 80
Csidér Bálint jubileumi fotókiállítása

 

2022. január 31. 13:00 – 16:30
Véradás
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szerveznek. A véradások szervezése mellett a véradók megbecsülése, a lakosság véradásra buzdítása és a véradás ügyének népszerűsítése is a feladatuk. A világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segítik a rászorulókat idehaza és határainkon túl.

A Magyar Vöröskereszt véradás szervezési tevékenységét az Országos Vérellátó Szolgálattal való szakmai partnerségben végzi. A véradás folyamatában az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai azok, akik leveszik a vért, majd a véradás után elvégzik a kötelező vizsgálatokat és különböző vérkészítményeket állítanak elő. A véradás pontos előfeltételeit is az OVSZ határozza meg szigorú orvos szakmai feltételeknek eleget téve. Az Országos Vérellátó Szolgálatról bővebb információ: www.ovsz.hu

A véradók megbecsülése kiemelten fontos a Vöröskereszt számára világszinten.
 
KI ADHAT VÉRT?
 
Naponta mintegy 1800 véradót kell toboroznunk, hogy a biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

Egyetlen véradással három betegen segíthetsz: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheted meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

 

Véradó lehet mindenki, aki:

 • egészségesnek érzi magát
 • az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges
 • rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír
 • elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves
 • testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
 • a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek
 •  

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező. 


 

2022. január 31. 19:00
Kajdi Csaba - CYLA TURNÉ 2.0
Hallgasd meg a CYLA sztorit élőben!


Jegyvásárlásra csak online van lehetőség

Helyszíni jegy Megtekintés

 

2022. február 1. 14:00
A Tisza élővilágának emléknapja
Egy generáció nőtt fel azóta, nem feledve a katasztrófát és városunk lakóinak, szakembereinek összefogását, önzetlen segítségét.
2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat Romániában. A szennyeződés február 1-12. között vonult le a Tiszán, ökológiai katasztrófát okozva a folyó élővilágában. A magyar országgyűlés erre emlékezve február 1-jét emléknappá nyilvánította.


 

2022. február 7. 10:00
Mesék Szárnyán 2021/2022
Kedves Érdeklődők, Jegyvásárlók!
Egy, az iskolákra és óvodákra vonatkozó friss rendelet miatt a Mesék Szárnyán február 7.-i előadását halasztanunk kell. A későbbi időpontról még folynak az egyeztetések. Jelezzük, ha lesz új időpont. Megértéseteket köszönjük.


Folytatatódik a „Mesék szárnyán” című bérletes meseelőadás sorozatát. Az új évadban is megkerestük azokat a tartalmas és igényes előadásokat, melyek hozzájárulhatnak az oktatási intézményekben folyó eredményes pedagógiai munkához, illetve megkedveltethetik a gyerekekkel az irodalmat, színházat. Úgy véljük, hogy a különböző művészeti ágak bemutatásával érzékenyíthetjük a növendékeket, ezzel is segítve, hogy a szolnoki fiatalokból színházértő közönség nevelődjön.

Bízunk benne, hogy a darabok újra felejthetetlen élményt nyújtanak majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tervezett előadásaink:

2021. október 4. hétfő 10 óra és 14 óra
Harlekin Bábszínház: Pom pom meséi
 
“Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt…” Gyertek és ismerjétek meg Pom Pom-ot és barátait, többek között Picurt és Gombóc Artúrt. Csukás István varázslatos, meglepetésekben és izgalmakban gazdag meséit, Szűcs Réka és Zádori Szilárd alkalmazza bábszínpadra sok-sok zenével és vidámsággal!
Csukás István eredeti történeteit bábszínpadra alkalmazta Szűcs Réka és Zádori Szilárd.
 

2022. február 7. hétfő 10 óra és 14 óra
Szabad Ötletek Színháza: Dörmögő Dömötör nagy utazása
 
Dörmögő Dömötör nevét ki ne ismerné. Ezúttal családjával menne nagy utazásra, hiszen olyan régen nem voltak nyaralni, pihenni. Közben még a ’’Lottó” ötöst is megnyerik, ám Róka Miska elcseni a győztes szelvényt és majdnem meghiúsítja a medve család utazását és minden örömét. Persze aztán, mint minden mesében, minden megoldódik.
A produkció az ovis és kisiskolás korosztály számára készült. A szöveg versben íródott, mindezt sok zene, s a látványt színvonalas jelmez és díszlet színesíti.
 
 
2021. április 4. hétfő 10 óra és 14 óra
Maszk Bábszínház: Az Ezeregyéjszaka meséi
Az Ezeregyéjszaka csodákkal teli, varázslatos meséiből választottunk, hogy segítségükkel közelebb hozzuk a Kelet kevésbé ismert világát, hangulatát.
Három testvér Kelet legszebb virágait neveli kertjében. Szeretnék munkájuk eredményét a Kalifa elé vinni, de a sivatagban a pompás virágok elhervadnak. A két fiútestvér a próbákon nem jutna keresztül, ha húguk egy bölcs tanítómester segítségével meg nem szerezné az élet vizét. Vajon a dzsinnek, a repülő szőnyeg, az aranymadár és a varázslatok hátráltatják vagy segítik a kitartó lányt célja elérésében.
Kiderül, hogy bárhol is éljünk a világban, az emberi értékek, a jó és a rossz közötti választásaink állandóak - az előadásból pedig kiderül, hogyan jelenik ez meg a keleti mesekincsekben.

2022. május 9. hétfő 10 óra és 14 óra
VSG Táncszínház: A Szépség és a Szörnyeteg
 
„Ebben a táncmesében fő szerepet kap az elfogadás, az empátia és a nem külső jegyektől függő szeretet, amely a SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG meséjének egyik legfontosabb üzenete.
Az elsőre talán félelmetes szörny karakter az őt egyre inkább megszerető Belle "tükrében" előbb kissé talán sajnálható, majd később egyre inkább egy megszerethető lénnyé változik.
Az előadás semmiképpen sem félelmetes, hanem csakis izgalmas, az izgalmak mellett pedig rengeteg humorral meséli el a mind a fiúknak, mind pedig a lányoknak sok titkot és élményt tartogató közismert történetet.
A rövid, de ízes átvezető narrációk, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt ígér.
 

Az előadásokra a bérlet ára 3.200,- Ft, míg a szólójegyek ára 900,- Ft. A mesés színdarabokat délelőtt 10 és délután 14 órakor tekinthetik meg az érdeklődők színháztermünkben.
Helyszíni jegy Megtekintés

 

2022. február 13. 08:00 – 13:00
Helyi termékek vására
Szolnoki és környéki őstermelők, kézművesek hozzák el és kínálják portékáikat a Hild téren.

Érkezz üres hassal és nagy kosárral! Méz, sajt, húsáru, zöldség, gyümölcs, kézműves termékek és minden alkalommal valami meglepetés... 


Ne feledd: minden hónap második vasárnapján találkozzunk a Hild téren és kövesd csoportunkat a Facebookon.

 

2022. február 19. 10:00 – 2022. március 12.
II. ...Benned a létra
A dombóvári Persidium Közhasznú Egyesület szervezésében Szolnokra, az Aba-Novák Agórába érkezik a II. ...Benned a létra című vándorkiállítás.
A kiállításon fogyatékossággal élő egyéni és csoportos kiállítók alkotásai láthatók.
A kiállítást Rieger Erika, a Persidium Közhasznú Egyesület elnöke nyitja meg.
Közreműködnek a szolnoki Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása fiataljai.
Megnyitó:
február 19. 10.00
A kiállítás március 12-ig látható.


 

2022. február 21. 19:00
Lepedőakrobaták

A sz€x mindenkit érdekel?

Mitől vagyunk bénák az ágyban?

Tudja milyen gyorsan stíröl végig egy nőt egy férfi?
Egy átlag ember mennyit gondol a sz€xre?
Szokott beszélni a sz€xről, vagy szokott sz€x közben beszélni?
Sok embert érintenek az egyéjszakás kalandok?
Sz€xuális tartalommal tényleg bármi eladható?
Mi rossz és mi jó a pornóban?
Miért káros a „Szürke 50 árnyalata” a nőkre nézve?
Van segédeszköze?
Milyen segédeszközt próbálna ki?
Vajon a férfiak nagy része rájön, hogy normális, átlagos méretekkel rendelkezik, de attól még lehet, hogy béna az ágyban?
Rengeteg kérdés merülhet fel a sz€xszel kapcsolatban. A két humorista öniróniával, őszintén és merészen beszél a sz€xről, gátlásokról gátlástalanul, átfogóan a legbensőségesebb öleléstől a pornóig. A felszabadító másfél óra után könnyebben elfogadjuk önmagunkat, másokat, de még a narancsbőrt is.

18 év felett kötelező, káros mellékhatása nincs.

Jegyek a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon válthatók.


 

Helyszíni jegy Megtekintés

 

2022. február 28. 13:00 – 16:30
Véradás
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szerveznek. A véradások szervezése mellett a véradók megbecsülése, a lakosság véradásra buzdítása és a véradás ügyének népszerűsítése is a feladatuk. A világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segítik a rászorulókat idehaza és határainkon túl.

A Magyar Vöröskereszt véradás szervezési tevékenységét az Országos Vérellátó Szolgálattal való szakmai partnerségben végzi. A véradás folyamatában az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai azok, akik leveszik a vért, majd a véradás után elvégzik a kötelező vizsgálatokat és különböző vérkészítményeket állítanak elő. A véradás pontos előfeltételeit is az OVSZ határozza meg szigorú orvos szakmai feltételeknek eleget téve. Az Országos Vérellátó Szolgálatról bővebb információ: www.ovsz.hu

A véradók megbecsülése kiemelten fontos a Vöröskereszt számára világszinten.
 
KI ADHAT VÉRT?
 
Naponta mintegy 1800 véradót kell toboroznunk, hogy a biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

Egyetlen véradással három betegen segíthetsz: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheted meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

 

Véradó lehet mindenki, aki:

 • egészségesnek érzi magát
 • az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges
 • rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír
 • elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves
 • testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
 • a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek
 •  

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező. 


 

Előadás 

2022. március 4. 19:00
Kitolás - Apanevelés kezdőknek és haladóknak
Apának lenni nem könnyű. Sőt elképesztően nehéz. Főleg, mert senki nem mondta el, hogyan kell csinálni. Mostanáig! Ebben az apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok mentálhigiénés következményeiről.

Válaszokat, persze, én sem tudok. De azért elmondom a frankót. Vagy legalább, hogy velem hogy történt minden. Addig is vigyázz! Az ellenség sohasem alszik. Se képletesen, se szó szerint.

Az előadás hossza: 80 perc, szünet nélkül.
Audiovisual-gagmen: Beke Dániel, Praznovszky Dániel
Szily László azonos című regénye alapján írta és rendezte: Horváth János Antal


A jegy.hu felületén van lehetőség jegyvásárlásra

Helyszíni jegy Megtekintés

 

2022. március 13. 08:00 – 13:00
Helyi termékek vására
Szolnoki és környéki őstermelők, kézművesek hozzák el és kínálják portékáikat a Hild téren.

Érkezz üres hassal és nagy kosárral! Méz, sajt, húsáru, zöldség, gyümölcs, kézműves termékek és minden alkalommal valami meglepetés... 


Ne feledd: minden hónap második vasárnapján találkozzunk a Hild téren és kövesd csoportunkat a Facebookon.

 

2022. március 20. 18:00
Aranyosi Péter önálló estje Szolnokon
Kedves Közönségünk!
A december 6-án elmaradt Mesteremberek - Aranyosi Péter önálló estje, műsorvezető: Szobácsi Gergő c. előadásunknak sikerült új időpontot egyeztetnünk.
Az új dátum: 2022. 03. 20. 18:00, az előadás helyszíne változatlan.
Amennyiben megfelel Önöknek az időpont, a belépőjegyük automatikusan érvényes az új előadásra, azzal egyéb teendőjük nincsen.
Ha az új időpont nem felelne meg, kérjük az ugyfelszolgalatvidek@dumaszinhaz.hu e-mail címre jelezzék visszaváltási igényüket január 30-ig.
Türelmüket és megértésüket köszönjük!
Üdvözlettel:
A Dumaszínház csapata
Helyszíni jegy Megtekintés