Rendezvényeink

Színház 

2017. május 31. – 2018. május 31.
Csillagfény Estek 17/18
Helyszíni jegy Megtekintés

Kiállítás 

2017. augusztus 26. 11:00 – 2017. szeptember 30. 18:00
Hungarikum

Kiállítás 

2017. szeptember 1. 14:00 – 2017. szeptember 30. 17:00
Márvány Sándor kiállítása

Színház 

2017. október 1. 19:00 – 21:00
Experidance - Gyöngyhajú lány
Az Omega együttes és az ExperiDance Production több év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter főszereplésével állítja színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány...
 

Tiszaligeti Városi Sportcsarnok -
Helyszíni jegy Megtekintés

 

2017. október 3. 19:00
Humor Sapiens
A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása már csak a homo sapiens sajátja.
A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse a társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, hogy elesik a szomszédja. Mi igen.
A humor egy ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük.

Kiss Ádám és Benk Dénes új közös estje erre a gondolatmenetre épül. A produkció a felegyenesedésünk hátrányait vizsgálja, különös tekintettel a mai gondolkodó ember vállára nehezedő temérdek teherre (reklámok, címlapok, tanfolyamok, életmódtippek ezrei, stb.), mely tele van ellentmondásokkal. Tudjuk, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi a káros, mégis elveszünk az információcunamiban, és a döntéseink nem mindig a legjobbak. Talán pont ezért kaptuk a képességet, hogy nevetni tudjunk, hogy könnyebben vegyük, viseljük terheinket és hibáinkat. 

Helyszíni jegy Megtekintés

Fesztivál 

2017. október 8. 08:00
DUNSZT! - A teli kamra titka
Dunszt! – A teli kamra titka!
 
Itt az ősz, ideje feltölteni az éléstárat.
A termőszezon végén csodás ízeket, értékes vitaminokat, kellemes nyári élményeket őrizhetünk meg a hűvös téli
napokra. Ehhez gyakran csak egy kis ötlet, lelemény szükséges. Ezért októberben első ízben, de hagyományteremtő céllal szervezzük meg a Dunszt! fesztivált. 
 
Valljuk meg őszintén, az ősz, amellett, hogy a nyár múlásának melankolikus szomorúságát kellemesen oldja narancsos-
vöröses színekben pompázó montázsaival, számos kulináris élvezetet, megannyi különleges gasztronómiai varázst tartogat nekünk. Valahogy mindig az emlékezés hónapjai ezek. A forró napok emlékei mellett a gyermekkorunk már-már elfeledett ízeit, házi szokásait is felidézzük ilyenkor. Egy ilyen újra felfedezős, játékos, élményteli napra várjuk a szolnokiakat.
 
Gondolta volna, hogy paradicsomból, hagymából nemcsak lecsót, hanem például lekvárt is lehet főzni? Szívesen kóstolna termelői, kézműves élelmiszereket, vagy különleges, eddig nem ismert ízeket? Kedvére lenne egy „must-mustra”? Vajon milyen játékokat lehet kukoricából készíteni?
Elevenítsük fel nagyanyáink konyhai, befőzési praktikáit, nagyapáink betakarítási munkáit, a régmúlt idők őszi hagyományait!


 
 
2017. október 8-án egész napos családi programokkal, bemutatókkal, helyi termék vásárral várja Önt is a Dunszt!

Bővebb információ:
www.agoraszolnok.hu
www.facebook.com/agoraszolnokTudomány, ismeretterjesztés, oktatás 

2017. október 11. 18:00
Zacher Gábor előadása
A népszerű előadó sok érdekességet mesél a történelem legismertebb méregkeverőiről, valamint híres művészekről, akiknek életét és munkásságát nagymértékben befolyásolta valamely drog használata.

Szomorú aktualitásként szó lesz arról is, hogy napjaink terroristáinak kiképzésénél és szörnyű cselekedeteik elkövetésénél milyen tudatmódosító szerek játszanak szerepet.
Jegyek: 1 200 - 1 800 Ft
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - Színházterem

Koncert 

2017. október 14. 19:00
Bródy - Ráadás (Nagykoncert)
A Ráadás Bródy János 2016-ban megjelent albuma, mely a már legendás "Az Illés szekerén" című nagylemez után 5 évvel került forgalomba a Mester 70. születésnapja alkalmából. Eredetileg egy bakelit (vinil) korong volt az elképzelés, mely a mikrobarázdás nagylemezek korszakához kötődő életművet jelképezte volna, később azonban a terv megváltozott, és a Ráadás album CD formátumban jelent meg először. Bródy János 2016. április 9-én születésnapi koncertet tartott "Lesz még egyszer" címmel a budapesti Papp László Arénában és ebből az alkalomból BRÓDY 70 címmel egy limitált példányszámú különleges kiállítású kollekció jelent meg az életmű tiszteletére. Az 5 bakelit (vinil) korongot tartalmazó összeállítás utolsó nagylemeze a Ráadás. A koncert idejére a Ráadás CD már elérte az Aranylemez minősítést és több héten át vezető helyet foglalt el a népszerűségi listákon.Helyszíni jegy Megtekintés

 

2017. október 17. 10:00 – 2018. április 24. 16:00
Mesék szárnyán
Helyszíni jegy Megtekintés

Ünnepség 

2017. október 23.
Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

Színház 

2017. október 25. 19:00
L'ART POUR L'ART TÁRSULAT: Halványlila gőz

L'ART POUR L'ART TÁRSULAT: Halványlila gőz (2017)

Hogy miért volt ez az előadás már a bemutatón hatalmas siker? Hogy miért van tele a színdarab klasszikusnak ígérkező l’art por l’art-jelenettel, vetítéssel, verssel, dallal, és egyebekkel? És vajon hogyan indulhat el úgy az előadás, hogy még el sem kezdődött? És miért tarolnak a régi és új figurák ma is úthengerővel? És mi a titka a mágikus négyes varázslatos színpadi jelenlétének? 

Ezekre a kérdésekre a Társulat tagjai is csak azt mondanák, hogy halványlila gőzük sincs. Persze biztos van, csak nem árulják el. A legékesebb bizonyíték erre a Halványlila gőz című előadásuk, amit elmondásuk szerint csak azok láthatnak, akik akarnak. 

Elképedhetnek a kíváncsi nézők Kíváncsi Hajnalka legújabb műsorszámán, aki időutazásra invitálja az érdeklődőket. Zigóta és Margit társaságában látogatást tehetnek a fogászaton. Belekukkanthatnak a vadonatúj vetítésekbe, megtudhatják, hogyan imádják egymást egy ünneplő család tagjai, és halálra izgulhatják a rettenetes róka kalandjait. 

Tájékozódhatnak a géniusz Költő alkotói fantáziájának legújabb drágaköveiről, és arról, hogy Edebede bácsi meséjébe hogyan kerülhetett bele az öntörvényű Tompika. Valamint újabb dalok, Boborján- és Besenyő család-jelenetek, francia bábeposz, és ki tudja, még hány csoda várja a nézőket.

Jó szórakozást kíván a Társulat Örömtermesztő Génbizottsága!

- Liszt Ferenc Színházterem
Helyszíni jegy Megtekintés

Színház 

2017. november 2. 19:00 – 21:00
Hattyúk tava
A hattyúk tava - Szentpétervári Balett Színház

A Szentpétervári Balett Színház már visszatérő fellépő Magyarországon, ami nem meglepő, hiszen a mags színvonlú balettjátszásuk országszerte mindig nagy sikert aratott. A balett neve de főleg a Diótörő és a Hattyúk tava már egybeforrt az orosz balettművészettel. A Hattyúk tava egy orosz népmesén alapul, így érthetően szoros kötődése van az oroszokhoz. 

A Szentpétervári Balett A hattyúk tava a több mint 65 éve sikeres Kirov Szergejev koreográfiával készült verzióját hozza el Magyarországra.

Helyszíni jegy Megtekintés

 

2017. november 11. 10:00 – 2017. november 12. 18:00
6. Csokoládé Fesztivál
Helyszíni jegy Megtekintés

Egyéb 

2017. november 19. 19:00
4. Szolnoki Nemzetközi Versenytánc Gála
Helyszíni jegy Megtekintés

Egyéb 

2017. november 25.
10. Itt-Honi Népzenei és Néptánc-találkozó
2007-ben indította útjára a Szolnoki Népdalkör ezt az eseményt, amit már hagyománynak nevezhetünk, és ami összehozza egy színpadra a Szolnokon működő, népzenei és néptánc csoportokat.
Helyszíni jegy Megtekintés