Rendezvényeink

Kiállítás 

2020. március 19. 16:00 – 2020. április 11. 18:00
Aktuális kiállításunk: A Víz világnapja


Szeretnénk a figyelmébe ajánlani online kiállításunkat:
 

2020. március 20. – 2020. június 12.
Segítő beszélgetés

Olyan változás előtt áll életünk, amelyre nem készültünk fel, amely számos új kihívást hoz. Meg kell küzdenünk személyes és szeretteinket érintő gondokkal egyaránt. A bezártság, az elveszített munka, a magány rendkívüli lelki megterhelést jelent. Szükségünk lehet egy támogató beszélgetésre, egy objektív nézőpontra, amely fogódzót nyújt, segít felismerni, hogyan fordíthatunk élethelyzetünkön.

Ingyenes Segítő Beszélgetés vonalat indítottunk, melyen keddenként és csütörtökönként 8.00-12.00 között Pintér Zsuzsanna mentálhigiénés prevenciós és gyászfeldolgozás módszer specialista várja a jelentkezésüket.

Előzetes bejelentkezés szükséges az 56/514-569-es számon!


 

2020. március 20. – 2020. június 19.
Esti mese
Élő online esti mese Kis Kata rádióssal minden hétköznap 18.30-tól az Agóra Fb oldalán és az Agóra Játszóház Fb csoportjában.

https://www.facebook.com/agoraszolnok/
https://www.facebook.com/groups/agorajatszohaz/
 

 

2020. március 22. – 2020. május 3.
Helyi Termékek Vására Szolnok Házhozszállítás
Kedves Őstermelők, Kistermelők, Kézművesek és Vásárlók!

Az Aba-Novák Agóra FB csoportot indított, hogy a Helyi Termékek Vásárának árusai és vásárlói megtalálják itt egymást, és lehetőséget biztosítsanak a termékek házhozszállítására, mivel a havi vásár jelenleg szünetel az Agórában.

Kérném, hogy vegye mindenki figyelembe a Felhasználási szabályzatot!

A Helyi Termékek Vására Szolnok Házhozszállítás facebook csoport felhasználói szabályzata és az adatvédelmi tájékoztató letölthető innen: http://www.agoraszolnok.hu/adatvedelmi_nyilatkozat/


https://www.facebook.com/groups/594642281126015/
 

 

2020. március 24. – 2020. június 12.
Otthon maradtunk!

Készíts képet arról, MIT LÁTSZ MOST az ablakodból és nyerd meg az OKOSÓRÁT!

Az Aba-Novák Agóra fotópályázatot ír ki szolnoki középiskolás tanulók (14-19 éves korig) számára az Instagramon.

Mutasd be, hogyan hat ránk a koronavírus terjedésének megelőzésére meghirdetett Maradj otthon! „házi karantén”.

Hogyan pályázz?

 
  • Töltsd fel a témában elkészített fotódat Instagramra, jelöld meg #otthonmaradtunk hashtaggel!
     
  • Küldd be min. 2MB méretben legkésőbb 2020.06.12-ig a pota.sandor@ankk.hu email címre neveddel, életkoroddal, ha még kiskorú vagy, szülői beleegyezéssel.
     
  • Három tagú szakmai zsűri válogat, majd az Aba-Novák Agóra Facebook és Instagram közönségszavazásán az első helyezett egy OKOSÓRÁT nyer!
     
  • Eredményhirdetés: 2020. július 18-án a Tisza-parti Nyár rendezvényen.
 
 

 

2020. szeptember 4. – 2020. szeptember 5.
Szolnok napja
Idén is változatos programokkal várjuk az érdeklődőket a megyeszékhely több pontján.

 

2020. október 11. 08:00
Dunszt
Dunszt! 

Itt az ősz, ideje feltölteni az éléstárat.
A termőszezon végén csodás ízeket, értékes vitaminokat, kellemes nyári élményeket őrizhetünk meg a hűvös téli napokra. Ehhez gyakran csak egy kis ötlet, lelemény szükséges. Ezt mutatja be idén is a Dunszt a Hild téren.

Az ősz, amellett, hogy a nyár múlásának melankolikus szomorúságát kellemesen oldja narancsos-vöröses színekben pompázó montázsaival, számos kulináris élvezetet, megannyi különleges gasztronómiai varázst tartogat nekünk.
A forró napok emlékei mellett a gyermekkorunk már-már elfeledett ízeit, házi szokásait is felidézzük ilyenkor. Egy ilyen újra felfedezős, játékos, élményteli napra várjuk a szolnokiakat.

 

2020. november 7. – 2020. november 8.
9. Csokoládé Fesztivál
Szereted a csokit? Ha igen, akkor ez a Te fesztiválod!


Lélekmelengető édes élmények a hűvös novemberben!
 
A hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje idén november 7-8. között várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agórában. A 9. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválon megismerheted és megvásárolhatod a nemzetközi díjnyertes édességeket, emellett különleges családi programokkal várunk.
Helyszíni jegy Megtekintés

 

2020. november 15. 18:00
6. Szolnoki Nemzetközi Versenytánc Gála
Grandiózus produkció hazai és nemzetközi versenytáncosok és a Szoldance TSE táncosainak előadásában!
Helyszíni jegy Megtekintés

 

2020. november 28.
XIII. Itt-Honi Népzenei és Néptánc-találkozó

Értékek mind, amelyek lehetnek tárgyiak, vagyis kézzel foghatók, mint pl. a néptánc. Ezek a kincsek mindenképpen óriási – több évezred során kialakult – tudást és tapasztalatot jelentenek, amelyet atyáink hagytak ránk, és amelyek egy népet nemzetté tesznek. 

Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, a Szolnoki Népdalkör akkori vezetőjének kezdeményezésére indult útjára 2007-ben   az Itt-Honi Népzenei és Néptánc-találkozó
, amely mára hagyománnyá nőtte ki magát. A népzenei program kitűnő színtere Szolnok város népzenével és néptánccal foglalkozó csoportjainak, a közönség pedig színes és szórakoztató formában élvezheti élő népzenénket, népdalainkat és tánchagyományainkat.

Ezen az estén egy színpadon láthatjuk városunk csoportjait, együtteseit és a Szolnokról elszármazott művészeket, akik egymásnak és a közönségnek közvetítik népi örökségeink kincseit.


                  

             
Helyszíni jegy Megtekintés