Rendezvényeink

 

2021. augusztus 11. 18:00
Életmód Kuckó
Az elmúlt időszak történései testileg és lelkileg egyaránt megterhelhettek bennünket.  Semmi nem úgy történt, mint „azelőtt”. A karantén – és a vele járó élethelyzetek - egy olyan elhúzódó stresszhelyzetet teremtettek, amelyből mindannyian a magunk módján próbáltunk kiutat keresni. Napjainkban úgy tűnik, hogy lassan visszatérhetünk egy szabadabb élethez. Ennek ellenére gyakorta hallom beszélgető partnereimtől, hogy „nem tudom, mi van velem? Látszólag minden helyre állt bennem/ körülöttem, azonban mégsem érzem magam jól a bőrömben! Olyan mintha nem a saját szavaimat/reakcióimat használnám! Szinte nem ismerek magamra!”…..

Veled előfordult már ilyen? Ha igen, elgondolkodtál azon, hogy ezekben a kritikus szituációkban ki(k)re is hasonlítanak a cselekedeteid, a szóhasználatod? Tudtad, hogy az, hogy a karantén alatt milyen megoldási módozatokat használtál, hogy sikerként, vagy kudarcként élted meg az elmúlt másfél évet, az nem csak rajtad múlott/múlik?

Bert Hellinger munkásságán keresztül tudhatjuk, hogy létezik egy láthatatlan nagy családi erőtér, amelyben megtalálhatóak az őseinktől származó lenyomatok/minták, melyek az általuk megélt szenvedésekből, betegségekből, stb. alakultak ki. Ezekhez a feldolgozatlanságokhoz lelkiismeretünkön keresztül – öntudatlanul – kapcsolódunk, mintegy megismételve az előttünk keletkezett élettörténéseket.

Az este folyamán beszélgetünk majd arról, hogy honnan is érkezhetnek ezek a minták, kiknek az élethelyzeteivel azonosulhatunk, hogy mit jelent a „hellingeri rend”. Szó esik majd s arról is, hogy mi történik bennünk/velünk amikor haragszunk a szüleinkre, vagy esetleg meg is tagadjuk őket. A végén természetesen szerepet kapnak a lehetséges megoldások is, hogy visszatérhessünk a saját életünkhöz.

Ha a témában érintettnek érzed magad, szeretettel várunk!