Rendezvényeink

 

Jegyek:
1 000 Ft
2019. január 24. 14:00 – 16:00
LITERA-TÚRA

A LITERA-TÚRA - Avagy költészet másként rendezvénysorozat
2019. január 24 - május 23 között első alkalommal látható
az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében.

A kezdeményezés célja az irodalom kiemelkedő alkotóinak és szerzeményeinek bemutatása, megismertetése; a sokrétű literatúra népszerűsítése az ifjúság és a felnőtt korosztály számára, és ezen keresztül a kulturális élet fellendítése.
A különleges irodalmi program formabontó stílusban hozza közelebb az irodalmat a közönséghez. Az estek során a látogatók a művészek által közelebb kerülhetnek az alkotókhoz és ismert műveihez.
A Kávészünet zenekar tagjai 2005-ben kezdték el a közös alkotást, versek megzenésítését, majd pár évvel később jelentkeztek egy tehetségkutató műsorba. Népszerűségük azóta is töretlen, a magyar kultúra nagyköveteinek is megválasztották már őket.

A legismertebb klasszikus és kortárs költők műveit, valamint saját szövegű versátiratokat szólaltatnak meg modern, dinamikus hangzással.
A gyermekek énekelve sokkal könnyebben megjegyzik a versek szövegét, s jobban átérzik a mondanivalót is. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb megzenésített vers éppen a gyermekirodalomnak köszönhető.Az együttes a Trendhagyó Irodalomóra nevű iskolás programsorozatukon kívül számos klubban, fesztiválon játszik. A duóból napjainkra négytagú együttes lett, mely a korábbi tagcserék és különböző formációk (soundsystem beatboxerrel; 10 tagú zenekar vonósokkal) után stabil koncert zenekarként működik.

Időpont: 2019. január 24. 14.00, 15.00.
Helyszín: Aba-Novák Agóra

Jegyár: 1000 Ft
Jegyek korlátozott számban az Aba-Novák Agóra pénztárában válthatók.