Rendezvényeink

 

2019. február 3. – 20:00
Megavers 11MEGAVERS 11
Országos televíziós tehetségkutató verseny
 
Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben a költészet napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, melynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.A rendezvény már tíz alkalommal aratott óriási sikert. Akik figyelemmel kísérték a Megavers rendezvényeit, a Szolnok TV műsoraiból ismerhették meg azokat a fiatalokat, akik vállalták a megmérettetést úgy, hogy a versmondás intimitása keveredett a show-műsor elemeivel.
A szervezők, a versenyben résztvevő fiatalok, a neves színészekből és szakemberekből álló zsűri, valamint a közönség tagjai ezzel a rendezvénysorozattal kívánják megbecsülésüket kifejezni a magyar és egyetemes költészet értékei iránt.

A sikerre való tekintettel folytatni kívánjuk a programot, ezért újra meghirdetjük a versenyt Megavers 11 címmel. A 2019-es vetélkedőt Ady Endre költőnk tiszteletére rendezzük.
Mivel ez a rendezvény már hagyományt teremtett, szeretnénk, ha ez alkalommal is sok, a költészetet szerető fiatal mérettetné meg magát, mutatkozna meg a közönség előtt a felvételek során, illetve a televízió képernyőjén.

A Megaversre azok is jelentkezhetnek, akik már szerepeltek, de nem értek el első helyezést a korábbi versenyek döntőin. A Megavers 11 sikeres megrendezéséhez Jász-Nagykun-Szolnok megye közművelődési intézményeinek, iskoláinak, civil szervezeteinek segítségét és közreműködését is kérjük, valamint határon túli versenyzők jelentkezését is várjuk.
 
 1. Jelentkezés a versenyre:
A jelentkezés általános menete:
 • Jelentkezési lapokat juttatunk el a közművelődési intézményekbe, iskolákba, melyek terjesztésére és begyűjtésére felkérjük a helyi kollégákat.
 • Tájékoztatást nyújtunk az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió honlapjain.
 • A jelentkezés történhet elektronikus úton vagy levélben a Jelentkezési lapon megadott címeken.
 • Korhatár: 12-30 éves korig
 • Vers: szabadon választott, javasolt Ady Endre költő költeménye
 • Fontos! Legalább két verset kell tudnia előadói szinten annak, aki jelentkezik.  A továbbjutóknak javasoljuk, hogy még egy verssel készüljenek. (Elvárás a pontos és biztos szövegtudás, begyakorolt előadás.)
 • Jelentkezési határidő: 2019. január 18. (péntek)
 
 1. A rendezvény lebonyolításának módja és szabályai:
 • Tervezett előválogatók: kiértesítés alapján, a jelentkezők létszámától függően -2019. január 31. (csütörtök), február 1., 3. (péntek, vasárnap)
 • A válogatókról televíziós felvétel készül, melyet a későbbiek során promóciós célokkal felhasználunk, illetve archiválunk.
 • Eredményt csak akkor hirdetünk, amikor az utolsó előválogató is véget ért. A továbbjutókat e-mailben értesítjük!
 • A zsűri által az előválogatókon kiválasztott versenyzők alkotják a középdöntő 25 fős mezőnyét.
 • A továbbjutott fiatalokról mini portréfilmeket készít a Szolnok Televízió, melyek a verseny előtt többször is bemutatásra kerülnek, segítve ez által a döntést a szavazáskor.
A kisfilmek felvételének tervezett ideje: február 11-20. (beosztás alapján).
 • A középdöntőkbe jutott versenyzők igény szerint tréningeken is részt vehetnek, melyek időpontjairól minden esetben e-mail-ben adunk tájékoztatást (tervezetten február közepe).
 • A középdöntőket március 6-án (szerda) és március 7-én (csütörtök) az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Kamaratermében, a döntőt április 18-án (csütörtök) a Liszt Ferenc Színházteremben rendezzük meg.
 • A középdöntőkből a zsűri 5, valamint a közönség is 5 versenyzőt juttathat tovább szavazataival, így összesen 10 fiatal kerül a döntőbe.
 • A középdöntők szavazása az adást követő napon 0.00 órától indul, és a következő hét szerda 24.00 óráig tart. Szavazni lehet a Szolnok TV honlapján, e-mailben, (megavers@szolnoktv.hu), sms-ben (20/229-3200) és levélben a Szolnok TV címén: 5000 Szolnok, Hild János tér 1., illetve a rendezvény napján a helyszínen.
 • Az értékes díjak mellett a fődíj: 1 hetes út a költészet fővárosába, Párizsba.
 •  A szavazók között is díjat sorsolunk ki: 1 db nagyképernyős, értékes televíziókészüléket.
 
A produkció szerkesztő-rendezője: Pogány Attila, a Szolnok TV vezérigazgatója-főszerkesztője és Skultéty József, a Szolnok TV vezérigazgató-helyettese, kreatív igazgatója
Felkészítő tanár, társrendező: Farkasházi István, valamint az iskolák, intézmények felkészítő tanárai
Főszervező: Zombori Tímea, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ kulturális szervező munkatársa                                                         

Részletes információt Zombori Tímeától lehet kérni a 70/504-92-02-es mobilszámon, vagy e-mail-ben: megavers@ankk.hu

A jelentkezési lapot itt töltheted le:

Jelentkezési lap 18 éven aluliaknak

Jelentkezési lap 18 éven felülieknek

A Megavers 11 Adatkezelési tájékoztatóját itt olvashatod el.