Rendezvényeink

 

Jegyek:
900 - 3 200 Ft
2021. december 6. 10:00 – 2022. április 4. 15:00
Mesék Szárnyán 2021/2022
Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ez év őszén is folytatja a „Mesék szárnyán” című bérletes meseelőadás sorozatát.  A színdarabokat délelőtt 10 és délután 14 órakor tekinthetik meg a színháztermünkben. 
 

Tervezett előadásaink:

2021. december 6. hétfő 10 óra és 14 óra
VSG Táncszínház: A Szépség és a Szörnyeteg
 
„Ebben a táncmesében fő szerepet kap az elfogadás, az empátia és a nem külső jegyektől függő szeretet, amely a SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG meséjének egyik legfontosabb üzenete.
Az elsőre talán félelmetes szörny karakter az őt egyre inkább megszerető Belle "tükrében" előbb kissé talán sajnálható, majd később egyre inkább egy megszerethető lénnyé változik.
Az előadás semmiképpen sem félelmetes, hanem csakis izgalmas, az izgalmak mellett pedig rengeteg humorral meséli el a mind a fiúknak, mind pedig a lányoknak sok titkot és élményt tartogató közismert történetet.
A rövid, de ízes átvezető narrációk, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt ígér.
 
 
2022. február 7. hétfő 10 óra és 14 óra
Szabad Ötletek Színháza: Dörmögő Dömötör nagy utazása
 
Dörmögő Dömötör nevét ki ne ismerné. Ezúttal családjával menne nagy utazásra, hiszen olyan régen nem voltak nyaralni, pihenni. Közben még a ’’Lottó” ötöst is megnyerik, ám Róka Miska elcseni a győztes szelvényt és majdnem meghiúsítja a medve család utazását és minden örömét. Persze aztán, mint minden mesében, minden megoldódik.
A produkció az ovis és kisiskolás korosztály számára készült. A szöveg versben íródott, mindezt sok zene, s a látványt színvonalas jelmez és díszlet színesíti.

 
2021. április 4. hétfő 10 óra és 14 óra
Maszk Bábszínház: Az Ezeregyéjszaka meséi
Az Ezeregyéjszaka csodákkal teli, varázslatos meséiből választottunk, hogy segítségükkel közelebb hozzuk a Kelet kevésbé ismert világát, hangulatát.
Három testvér Kelet legszebb virágait neveli kertjében. Szeretnék munkájuk eredményét a Kalifa elé vinni, de a sivatagban a pompás virágok elhervadnak. A két fiútestvér a próbákon nem jutna keresztül, ha húguk egy bölcs tanítómester segítségével meg nem szerezné az élet vizét. Vajon a dzsinnek, a repülő szőnyeg, az aranymadár és a varázslatok hátráltatják vagy segítik a kitartó lányt célja elérésében.
Kiderül, hogy bárhol is éljünk a világban, az emberi értékek, a jó és a rossz közötti választásaink állandóak - az előadásból pedig kiderül, hogyan jelenik ez meg a keleti mesekincsekben.
 
 
A mesés színdarabokat délelőtt 10 és délután 14 órakor tekinthetik meg az érdeklődők színháztermünkben.
 
Az előadásokra a bérlet ára 3.200,- Ft, míg a szólójegyek ára 900,- Ft lesz, amelyet az Aba-Novák Agóra épületrész jegypénztárában (nyitva tartás: hétfő–szerda: 10.00–17.00, csütörtök: 10.00-18.00, péntek: 9.00–14.00) lehet megvásárolni október 1-jétől. A csoportok kísérőinek tíz gyermekenként biztosítunk térítésmentesen egy helyet.


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!