Rendezvényeink

 

Jegyek:
900 - 3 200 Ft
2022. május 9. 10:00
Mesék Szárnyán 2021/2022
Folytatódik a „Mesék szárnyán” című bérletes meseelőadás sorozat. Az új évadban is megkerestük azokat a tartalmas és igényes előadásokat, melyek hozzájárulhatnak az oktatási intézményekben folyó eredményes pedagógiai munkához, illetve megkedveltethetik a gyerekekkel az irodalmat, színházat. Úgy véljük, hogy a különböző művészeti ágak bemutatásával érzékenyíthetjük a növendékeket, ezzel is segítve, hogy a szolnoki fiatalokból színházértő közönség nevelődjön.

Bízunk benne, hogy a darabok újra felejthetetlen élményt nyújtanak majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tervezett előadásaink:

2022. május 9. hétfő 10 óra és 14 óra
VSG Táncszínház: A Szépség és a Szörnyeteg
 
„Ebben a táncmesében fő szerepet kap az elfogadás, az empátia és a nem külső jegyektől függő szeretet, amely a SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG meséjének egyik legfontosabb üzenete.
Az elsőre talán félelmetes szörny karakter az őt egyre inkább megszerető Belle "tükrében" előbb kissé talán sajnálható, majd később egyre inkább egy megszerethető lénnyé változik.
Az előadás semmiképpen sem félelmetes, hanem csakis izgalmas, az izgalmak mellett pedig rengeteg humorral meséli el a mind a fiúknak, mind pedig a lányoknak sok titkot és élményt tartogató közismert történetet.
A rövid, de ízes átvezető narrációk, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt ígér.


 
2022. május 24. hétfő 10 óra és 14 óra
Szabad Ötletek Színháza: Dörmögő Dömötör nagy utazása
 
Dörmögő Dömötör nevét ki ne ismerné. Ezúttal családjával menne nagy utazásra, hiszen olyan régen nem voltak nyaralni, pihenni. Közben még a ’’Lottó” ötöst is megnyerik, ám Róka Miska elcseni a győztes szelvényt és majdnem meghiúsítja a medve család utazását és minden örömét. Persze aztán, mint minden mesében, minden megoldódik.
A produkció az ovis és kisiskolás korosztály számára készült. A szöveg versben íródott, mindezt sok zene, s a látványt színvonalas jelmez és díszlet színesíti.
Az előadásokra a bérlet ára 3.200,- Ft, míg a szólójegyek ára 900,- Ft. 

A mesés színdarabok délelőtt 10 és délután 14 órakor láthatók színháztermünkben.