Rendezvényeink

Koncert 

Jegyek:
900 - 1 200 Ft
2018. április 28. 21:00 – 23:00
Nem Csak Jazz - BEKVART
Ha eddig hiányoltad a pesti klubok magával ragadó varázslatos világát Szolnokon, akkor van egy örömhírünk számodra! Útjára indítottuk a Nem Csak Jazz sorozatot. Legközelebbi vendégünk a BEKVART, májusban pedig Vasicsek Öcsi és az Akimer zenekar Tátrai Tiborral és Micheller Myrtillel!


A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-8 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. Az elmúlt években több budapesti és vidéki klubban és fesztiválon felléptek és több színházi előadás zenéje is köthető a zenekar tagjaihoz zeneszerzőként és zenészként is. 
A zenekar 2017-ben a Cseh Tamás Programnak köszönhetően elkészítette első nagylemezét
A hetedik év címmel és első videóklipjét, Spritzermann-t.

Tagok:
Formán Bálint - gitár, billentyű, ének
Fehér Balázs Benő - dob
Horváth Szabolcs - gitár
Kárpáti Pál - klarinét, perkák
Keresztény Tamás - basszusgitár, ének
Lábodi Ádám - ének
Lovas Rozi - billentyű, ének
Garami Samuel Miksa - trombita
főfőnök: Zságer-Varga Ákos (Zagar)

https://www.facebook.com/bekvart/
https://www.youtube.com/BEKVART
https://www.instagram.com/bekvart/
https://www.bekvart.hu  


A szolnokiak jól ismerik Vasicsek Öcsit. A remek szövegíró-énekes új csapata a legendás zenészekből álló AkiMer zenekar: Vastag Gábor, Gyenge Lajos, Szabó Károly, és Szkladányi András.
A koncerten itt lesz a gitármágus Tátrai Tibor és a bársonyos hangú Micheller Myrtill jazzénekesnő!
Időpont: 2018. május 12. 19:00
Helyszín: Aba-Novák Agóra

A Vasicsek 'Öcsi' János nevével fémjelzett újonnan alakult AkiMer zenekar,
Visz a víz címmel mutatta be első albumát, amelyen Öcsi mellett Gyenge Lajos, Szabó Károly, és Szkladányi András zenél. Ehhez az ötöshöz csatlakozott a legendás Tátrai Tibor, akit nem csak szólistaként láthatunk, hallhatunk, hanem zeneszerzőként is nyomot hagyott a lemezen. A dalok lazán kapcsolódnak egymáshoz, a témát tekintve örökzöld: a férfi és a nő kapcsolata.

A dalszövegek – amelyeket Vasicsek Öcsi jegyez – egységes világot alkotnak. Az egyedi, letisztult hangzásban fellelhetők a példaképek stílusjegyei. A meghatározó stílus a rock, Tátrai Tibusz szólóival megtámogatva. A duettekben, a bársonyos hangú Micheller Myrtill jazzénekesnő kiválóan hozta a női vonalat, nagyon jól egymásra találva Vasicsek Öcsivel.

Öcsi, az egykori szolnoki vízilabdás ma fogorvos Budapesten. A körülbelül 20 éve alakult és ma is játszó, javarészt egészségügyis kollégákból álló Johnny Biglip Band alapítója, emellett a Zappa-Syrius emlékzenekar oszlopos (énekes) tagja. Mindezeken túl feleségével, Nagyváradi „Böbe” Erzsi színésznővel egy zenés színházi estet állítanak színpadra „Szenesnek áll a világ” címmel. Ez 4. éve megy nagy sikerrel.

„Gimnáziumban kezdtem egy barátommal zenélni, akivel Simon and Garfunkel -szerű pop-duettet csináltunk. Egy lemeznyi anyagot írtunk, ezzel bolondítottuk a lányokat. Az egyetem alatt ismerkedtem meg a bluessal. A SOTE-n alapítottuk meg az eredetileg One Time Band, majd Johnny Biglip Band néven működő zenekarunkat, amely a mai napig játszik, elsősorban Chicago bluest, Muddy Waters, B.B. King, John Lee Hooker szerzeményeit. Énekelek a Zappa emlékzenekarban is, ide egy rendszeresen meghívott vendégzenészünk ajánlott be, Lukács Gábor szaxofonos, aki már ekkor a Zappa emlékzenekar tagja volt. Amikor megváltak korábbi énekesüktől, Éliás Gyulától, ő szólt a fiúknak, hogy tud egy megfelelő énekest.”

Az Akimer zenekar új dala:
Találkozzunk az Aba-Novák Agórában!
A Bánfalvi Eszter Kvartett 2010-ben alakult, a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóiból. A névről: több rossz lehetőségből (Albatros, Students, Focisuli stb.)
a legrosszabbat választották, hiszen legalább 8-an vannak, Bánfalvi Eszter
nincs köztük, és közük sincs a jazzhez. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-10 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót.
A zenekar idén a Cseh Tamás Program segítségével elkészítette első nagylemezét
A hetedik év címmel, melynek a Spritzermann c. számához klip is készült. 
Egyébiránt a műfaji meghatározásuk: csajozós rock.