Rendezvényeink

 

2018. szeptember 27. 14:00 – 2018. december 6. 14:00
Szépkorúak Akadémiája
 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar szervezésében folytatódik a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája Szolnokon! 

2018. szeptember 27. 14.00 óra
Tanurdzsity Istvánné (természetgyógyász): Szerepünk, felelősségünk betegségeink és életünk alakulásában
 
Az előadás komplex módon mutatja be a természetgyógyászat módszereit életünk alakításában, teljessé tétele érdekében.
 
2018. október 11. 14.00 óra
 
Dr. Boga Bálint (orvos, geriáter szakorvos, Magyar Gerontológiai Társaság nyugalmazott elnöke): Életminőség, élettér időskorban
 
Az előadás az időskori életminőség jellemzőit mutatja be. Előadónk orvos, geriáter szakorvos, a Magyar Gerontológiai Társaság nyugalmazott elnöke.
 
2018. október 25. 14.00 óra
 
Dr. Kovácsné Magyari Hajnalka (Dr. Beauty Professzionális Arckozmetika vezetője és kozmetikusa, szépségtörténész): Múltidéző szépségreceptek
 
Az előadás az időskori szépségápolás módszereibe nyújt betekintést. Az előadó bemutatja a múltban alkalmazott szépségápolási módszereket is.
 
2018. november 8. 14.00 óra
 
Dr. Papp Katalin (ápoló, docens, a Debreceni Egyetem Gerontológia tanszékének munkatársa): Élet a katasztrófa után (Helyszín: Hubay Ferenc Díszterem, Városháza)
 
Az előadás a daganatos betegségekkel történő küzdelem, megküzdés és a továbblépés lehetőségeit mutatja be. Előadónk szakmáját tekintve ápoló, docens, a Debreceni Egyetem Gerontológia tanszékének munkatársa.
 
2018. november 22. 14.00 óra
 
Dr. Pék Győző (pszichológus, a Debreceni Egyetem BTK Pszichológia Intézetének habilitált tanszékvezető egyetemi docense): Test és lélek egysége időskorban (Helyszín: Hubay Ferenc Díszterem, Városháza)
 
Az előadás betekintést nyújt a lélek rejtelmeibe és segítséget ad abban, hogyan tudunk időskorban is harmóniában élni. Előadónk pszichológus, a Debreceni Egyetem BTK Pszichológia Intézetének habilitált tanszékvezető egyetemi docense.
 
2018. december 6. 14.00 óra
 
Dr. Semsei Imre (dékán, tudományos tanácsadó, tanszékvezető, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar): Az öregedés művészete III.
 
Az előadó az öregedés lassításával, visszafordításának lehetőségeivel foglalkozó legfrissebb kutatási eredményeket mutatja be. Előadónk a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja, a Gerontológiai tanszék vezetője.
 
További információ kérhető:
 
56/503-896; szabol@ph.szolnok.hu
 
Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (Szolnok, Hild J. tér 1.)
 
A részvétel ingyenes!