Blog

Aki hivatásának érezte a zenét
2020-01-14

A hagyományok őrzése, ápolása mindig is fontos feladata volt a művelődési központnak. A magyar népi kultúrának évszázadok óta elválaszthatatlan része a citeramuzsika, sokak szerint már honfoglaló őseink is megszólaltattak hasonló hangszert.

Bővebben

A tető akrobatái
2020-01-07

Sokszor, sokféleképp szó esik az Aba-Novák Művelődési Központ azon időszakáról, amely a 2006-ban záruló nagy rekonstrukciót előzte meg. Köztudomású, hogy az 1979-es átadást követő évek alatt meglehetősen rossz állapotba került az épület.

Bővebben

Közművelődési nyelvleckék
2019-12-17

A fiatalabb korosztály tagjai olykor tágra nyílt szemmel csodálkoznak mostanság, amikor az évtizedekkel ezelőtti nyelvtanulási lehetőségekről hallanak. Hogy TÉNYLEG csak oroszt lehetett tanulni? Sőt, nem is lehetett, hanem kötelező volt?

Bővebben

A játszóházak gyökerei
2019-12-09

Milyen népszerű manapság az Agóra játszóháza! És milyen közkedveltek a gyerekek körében a különböző kézműves foglalkozások, melyeket az intézmény, illetve a Napsugár Gyermekház szervez!

Bővebben

Túl a rácson…
2019-12-05

Gyerekkori emlékeim között tallózva a művelődési központtal kapcsolatban egyetlen ijesztő kép bukkan fel: a ház előtti szellőzőrácsok réme. Kisgyerekként valahogy mindig vonzott az a terület, ugyanakkor taszított is az alatta tátongó mélység.

Bővebben