Blog

Teltház orosz módra
2019-08-21

A fiatalabb generáció tagjai számára nem biztos, hogy ismerősen cseng az Alla Pugacsova név, az idősebbek azonban jól tudják, hogy a művésznő fénykorában legalább akkora sztárnak számított a maga nemében, mint manapság mondjuk Beyoncé vagy Rihanna.
 

Bővebben

Miért éppen Aba-Novák?
2019-08-21

Lehetne akár Tisza Gyöngye, Chiovini Ferenc vagy akár Sebesélyén Éva Kulturális Központ is. Hogy éppen Aba-Novák Vilmosról nevezték el 2006-ban Szolnok művelődési központját, arról maguk a városlakók döntöttek.
 

Bővebben

Tégláról-téglára
2019-08-12

Napok óta azon gondolkodom, vajon manapság mennyi esélye lenne, hogy hasonlóképpen épüljön fel valami, mint ahogy a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központot építették annak idején Szolnokon.

Bővebben

Kottáról kottára
2019-08-12

Bár a muzsika mostanság is fontos alkotóeleme az Aba-Novák Agóra rendezvényeinek, volt egy időszak a művelődési központ létében, amikor kifejezetten hangsúlyos szerepet kapott a zene. Olyannyira, hogy akkoriban még a ház neve is kiegészült Művelődési és Zenei Központra.
 

Bővebben

Találkozzunk az aulában!
2019-08-12

Abban az időszakban, amikor a művelődési központot Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ névre keresztelték, valóban hangsúlyosan ifjúsági is volt, nem csak a kultúra fellegvára.
 

Bővebben