Hírek

Ismét sikeres volt az együttműködés a Vöröskereszttel
2019-11-18

Immár hagyomány évről-évre, hogy az Aba-Novák Agóra szervezésében a Csokoládé fesztivál keretében véradást és jótékonysági játékgyűjtést szervezünk a Vöröskereszttel együttműködésben.

 

Bővebben

Beke Pál-díjat kapott az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója
2019-11-07

A Nemzeti Művelődési Intézet 2019. november 6–7-én rendezte meg idei második stratégiai konferenciáját. A tanácskozás – a tavaszi Család és közösség témakört követően – az Alaptörvény és a közművelődés lehetséges gyakorlati kapcsolódásainak kérdéskörét járta körül. 

 

Bővebben

A japán kormány Kovács Mihálynak kitüntetést adományozott
2019-11-04

Japán kormánya november 3-án úgy döntött, hogy a 2019. évi külföldi személyeknek szóló őszi kitüntetést Kovács Mihálynak, jelenleg a Jászkun-Japán Baráti Egyesület elnökének adományozza.

Bővebben

Szolnokon járt Ronan Gargan Írország Nagykövete
2019-10-30

A minap Ronan Gargan Írország Nagykövete a szolnoki McHale gyárba látogatott. A látogatás kapcsán szeretett volna megismerkedni városunk kulturális életével.

 

Bővebben

Elhunyt Foltin Jolán
2019-10-28

Életének hetvenhetedik évében, október 27-én elhunyt Foltin Jolán koreográfus-rendező, táncpedagógus, a nemzet művésze. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas alkotó életművét a magyar népművészethez, folklórhoz való viszonya, mély ismerete és különleges megközelítése határozta meg. Csaknem hat évtizedes aktív tevékenysége rendkívüli a magyar néptánckultúra modernkori történetében: pedagógiai és módszertani munkája teremtette meg a műfaj szervezett utánpótlásának lehetőségét, országos, sokgenerációs hálózatát.

Bővebben