Hírek

20. SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2018-04-09

A 20. Szolnoki Utazás Kiállítás mintegy 3000 látogatónak kínált rendkívül színes és tartalmas programot pénteken és szombaton. Díszvendégként Balatonfüred hozta el turisztikai és kulturális értékeit.

Bővebben

Családom élő emlékezete
2018-02-21

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mediaworks Regionális Kiadó Kft. közös pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok és fiatal felnőttek részére „Családom élő emlékezete – legyél az őseid krónikása” címmel.

Bővebben

Átadták a Kultúra napi díjakat
2018-02-02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtott szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett díjátadó gálán. Ismerje meg a díjazottakat:

Bővebben

Mindenkinek van életmeséje
2018-01-08

A családkutatás nem feltétlenül korhoz és végzettséghez kötött elfoglaltság

Mindenkinek van életmeséje. Az elmúlt évben a korábbi sikeren felbuzdulva, újra meghirdették Szolnokon a fiataloknak szóló családkutatási pályázatot. A programnak helyet adó Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatóját, Molnár Lajos Milánt a program indulásáról és célkitűzéseiről kérdezte az Új Néplap újságírója, Szathmáry István.

 

Bővebben

Érdekes madártani megfigyelést tett közé intézményünk egyik munkatársa.
2017-12-25

Pálinkás Csaba - intézményünk kulturális szervező munkatársa - november közepén egy érdekes és ritka kóborló madárfajt fedezett fel saját lakóhelye közelében. Az esemény különlegességét mi sem bizonyítja jobban, hogy az Élet és Tudomány december 15-i számában leközölte a megfigyelésről írt beszámolót.

Bővebben