Hírek

A japán kormány Kovács Mihálynak kitüntetést adományozott
2019-11-04

Japán kormánya november 3-án úgy döntött, hogy a 2019. évi külföldi személyeknek szóló őszi kitüntetést Kovács Mihálynak, jelenleg a Jászkun-Japán Baráti Egyesület elnökének adományozza.

Bővebben

Szolnokon járt Ronan Gargan Írország Nagykövete
2019-10-30

A minap Ronan Gargan Írország Nagykövete a szolnoki McHale gyárba látogatott. A látogatás kapcsán szeretett volna megismerkedni városunk kulturális életével.

 

Bővebben

Elhunyt Foltin Jolán
2019-10-28

Életének hetvenhetedik évében, október 27-én elhunyt Foltin Jolán koreográfus-rendező, táncpedagógus, a nemzet művésze. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas alkotó életművét a magyar népművészethez, folklórhoz való viszonya, mély ismerete és különleges megközelítése határozta meg. Csaknem hat évtizedes aktív tevékenysége rendkívüli a magyar néptánckultúra modernkori történetében: pedagógiai és módszertani munkája teremtette meg a műfaj szervezett utánpótlásának lehetőségét, országos, sokgenerációs hálózatát.

Bővebben

90 éves lett a mi Piroska nénink!
2019-10-02

Kiss Imrénét, a mi "Piroska néninket", 90. születésnapja alkalmából köszöntöttük. 

Bővebben

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon!
2019-10-02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Bővebben