Hírek

Átadták a Kultúra napi díjakat
2018-02-02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtott szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett díjátadó gálán. Ismerje meg a díjazottakat:

Bővebben

Mindenkinek van életmeséje
2018-01-08

A családkutatás nem feltétlenül korhoz és végzettséghez kötött elfoglaltság

Mindenkinek van életmeséje. Az elmúlt évben a korábbi sikeren felbuzdulva, újra meghirdették Szolnokon a fiataloknak szóló családkutatási pályázatot. A programnak helyet adó Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatóját, Molnár Lajos Milánt a program indulásáról és célkitűzéseiről kérdezte az Új Néplap újságírója, Szathmáry István.

 

Bővebben

Érdekes madártani megfigyelést tett közé intézményünk egyik munkatársa.
2017-12-25

Pálinkás Csaba - intézményünk kulturális szervező munkatársa - november közepén egy érdekes és ritka kóborló madárfajt fedezett fel saját lakóhelye közelében. Az esemény különlegességét mi sem bizonyítja jobban, hogy az Élet és Tudomány december 15-i számában leközölte a megfigyelésről írt beszámolót.

Bővebben

Névadónk síremlékénél
2017-12-06

Intézményünk névadója, Aba-Novák Vilmos 1941 szeptember 29-én hunyt el.
Idén e napon kereste fel a festő budapesti síremlékét és helyezte el a megemlékezés koszorúját Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató. A festő unokájával és egyben örökösével Kováts Kristóffal találkozott és beszélgetett, egyebek mellett a síremék helyreállításáról, gondozásáról.

Bővebben

Pályázati felhívás
2017-11-10

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mediaworks Regionális Kiadó Kft. közös pályázatot hirdet
gyermek (általános iskolák felső tagozat)
ifjúsági (középiskolás diákok)
és fiatal felnőtt kategóriában (29 éves korig) 
 
„Családom élő emlékezete – legyél az őseid krónikása”
címmel.
 
A Te családodban is lehetnek legendák!

Bővebben