Hírek

A Helyi Termékek Vásárára májusi hétvégéje már igazi tavasszal kedveskedett
2021-05-09

Nagyon ügyesen álcázta októbernek magát az április, de május második hétvégéje már igazi tavasszal kedveskedett. Ugyan még mindig maszkban, de megint lehetett Helyi Termékek Vásárára menni.

Bővebben

Felismerni a lehetőséget - A vallon tapasztalat
2021-04-12

Ha hinnénk a véletlenben - ahogy nem hiszünk -, úgy is gondolhatnánk, hogy a Helyi Termékek áprilisi vására okkal esett éppen a hónap tizenegyedik napjára, a Költészet Napjára. A kézműves termék előállítása- értve ez alatt a mézen át a friss zöldségen keresztül a szalámikat, sajtokat, akár a kerámiatárgyakat is- kreatív, alkotó, teljes embert kívánó folyamat. Akár a versírás.

Bővebben

Eshet eső, fújhat szél...
2021-03-14

„Szakadt az eső, amint az utcára léptünk, s ez egész késő estig tartott, de a lelkesedés olyan, mint a görögtűz: a víz nem olthatja el”- Petőfi Sándor írt így Naplójában 1848. március tizenötödikéről. És március második vasárnapjának délelőttjén a Hild térre érkezők több hasonlóságot is felfedezhettek a 173 évvel ezelőtti történelmi nappal. A szakadó eső és a lelkesedés is stimmel.

Bővebben

Indul a CsillAgóra - Univerzum atlasz című 7 alkalomból álló előadássorozat
2021-02-04

Az élő és élettelen természet jelenségeinek, objektumainak tanulmányozásával foglalkozó tudományágak gyűjtőneve.

Bővebben

Búcsúzunk Bódi Andortól
2021-01-31

Mély megrendüléssel fogadtuk a szomorú hírt. Kollektívánk elismeréssel adózik emlékének, hálával gondolunk vissza a sok közös munkára.

Bővebben