Hírek

Egyedülálló nyugdíjasokat ajándékoztunk meg
2020-12-21

A Házhoz visszük a kultúrát kezdeményezésünk egyik akciójaként a múlt héten közel 60 egyedülálló nyugdíjast leptünk meg karácsonyi ajándékkal.

Bővebben

Nemzetiségek napja
2020-12-18

1992. december 18-án fogadta el az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése a nemzeti vagy etnikai, vallási és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot. A nemzetközi jogi és társadalmi szempontból is mérföldkövet jelentő döntésre emlékezve 1995 óta minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.

Bővebben

Mit csinál az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, amikor nincsenek rendezvények?
2020-12-14

Ugyan az épület zárva tart, az Aba-Novák Agóra csapata változatlan lelkesedéssel és elhivatottsággal készítjük kulturális tartalmainkat. Eddigi tevékenységeink közül többet az online térben folytatunk és új tartalomformákkal is pezsdítjük Szolnok és a régió kulturális életét.

Bővebben

Helyi termelők és kézművesek portékái két szolnoki Coop boltban
2020-12-11

Az Agórák feladatkörébe tartozik a helyi kulturális alapú gazdaságélénkítés is.

Bővebben

A fogyatékos emberek világnapja
2020-12-02

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1992-ben nyilvánította december 3.-át a fogyatékos emberek világnapjává azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a betegségek, balesetek és katasztrófák következtében hosszan tartó fizikai, értelmi, érzékszervi károsodást szenvedett embertársaink problémáira.

Bővebben