Hírek

40 év – 1000 élmény
40 év – 1000 élmény
2018-12-12

Több olyan évforduló közeleg 2019-ben az Aba-Novák Agóra életében, ami Szolnok és bátran, mondhatjuk a megye életében is meghatározó jelentőséggel bír. Ez alkalomból rendezvénysorozatot indítunk 40 év 1000 élmény címmel.

 

Intézményünk 40 éve a kultúra, a közösségek otthona. Az előd szervezetekkel együtt négy évtizede szolgálják a közművelődést elhivatott szakembereink. Generációk élték meg rendezvényeinken a közösség formáló, építő erejét. Barátságok, szerelmek szövődtek ez idő alatt. Számtalan civil csoport, klub élete bontakozott ki nálunk, az ország szinte valamennyi művésze bemutatta alkotásait, fellépett színpadunkon.

Névadónk, Aba-Novák Vilmos Szolnokon is alkotó festőművész születésének 125. évfordulóját ünnepeljük márciusban. A festő előtt tisztelegve több, az életét, munkásságát bemutató eseményt szervezünk 2019-ben.

Új épületünk, az Agóra 5 éves jubileumát is szeretnénk a szolnokiakkal közösen, élményekkel teli kulturális programokkal emlékezetessé tenni.
Hogy valóban közös élményként tudjuk megünnepelni intézményünk életének eme mérföldköveit, szeretnénk összegyűjteni, megmutatni az elmúlt évtizedek tárgyi, képi és írásos emlékeit. A közös élmények felkutatására és bemutatására létrehoztuk a „40 év - 1000 élmény” nevű Facebook csoportot, ahol szeretettel várjuk az itt felnövő generációk, egykori látogatóink, munkatársaink, alkotótársaink személyes történeteit, dokumentumait, fényképeit, videóit, régi plakátokat, belépőjegyeket.

2019-ben hagyományos rendezvényeinken, fesztiváljainkon túl a szintén jubiláló 25. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon rendhagyó, izgalmas programelemekkel szólítjuk meg a közönséget, ötödik alkalommal szervezzük meg a Nemzetközi Versenytánc Gálát és útjára indítjuk az elmúlt évtizedek generációit szórakoztató Origo együttes klubkoncertjeit. 

Csatlakozz a Facebook csoporthoz!