Hírek

A felsőoktatási intézmények várják a kultúra, a közösségek iránt érdeklődőket
2021-01-18

Elindult a felsőoktatási felvételi időszak

2021. február 15-ig lehet jelentkezni a 2021. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre, így a szakterületünkhöz tartozó közösségszervezés alapszakra és a kulturális mediáció mesterszakra is. A felsőoktatási intézmények várják mindazok jelentkezését, akik a kultúra terjesztése, közösségszervezés, rendezvények szervezése, kulturális tevékenységek végzése, ifjúsági közösségek és programok, ifjúságsegítés és/vagy a felnőttek képzésének szervezése, tréningek, képzések tartása iránt érdeklődnek.

Bővebben

Megkapták az ajándékcsomagot a "Let's play on Monday" angol nyelvi kihívás-sorozat nyertesei
2020-12-22

"Let's play on Monday!" címmel angol nyelvi kihívás-sorozatot hirdettünk, melyen 35-en vettek részt. Minden héten egy szerencsést sorsoltunk ki, így 10-en vehették át az Aba-Novák Agóra ajándékcsomagját. Reméljük, hogy az elmúlt hetekben sok új dolgot tanultatok a feladatsorok megoldása során.

Bővebben

Tudásunkkal kézenfogva - elindult A SZAKKÖR
2020-12-21

A SZAKKÖR a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó online felülete. Célja, hogy a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével avassa be a látogatókat, ezáltal összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat...
 

Bővebben

Egyedülálló nyugdíjasokat ajándékoztunk meg
2020-12-21

A Házhoz visszük a kultúrát kezdeményezésünk egyik akciójaként a múlt héten közel 60 egyedülálló nyugdíjast leptünk meg karácsonyi ajándékkal.

Bővebben

Nemzetiségek napja
2020-12-18

1992. december 18-án fogadta el az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése a nemzeti vagy etnikai, vallási és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot. A nemzetközi jogi és társadalmi szempontból is mérföldkövet jelentő döntésre emlékezve 1995 óta minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.

Bővebben