Hírek

Szolnokon járt Ronan Gargan Írország Nagykövete
2019-10-30

A minap Ronan Gargan Írország Nagykövete a szolnoki McHale gyárba látogatott. A látogatás kapcsán szeretett volna megismerkedni városunk kulturális életével.

 

Bővebben

Elhunyt Foltin Jolán
2019-10-28

Életének hetvenhetedik évében, október 27-én elhunyt Foltin Jolán koreográfus-rendező, táncpedagógus, a nemzet művésze. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas alkotó életművét a magyar népművészethez, folklórhoz való viszonya, mély ismerete és különleges megközelítése határozta meg. Csaknem hat évtizedes aktív tevékenysége rendkívüli a magyar néptánckultúra modernkori történetében: pedagógiai és módszertani munkája teremtette meg a műfaj szervezett utánpótlásának lehetőségét, országos, sokgenerációs hálózatát.

Bővebben

90 éves lett a mi Piroska nénink!
2019-10-02

Kiss Imrénét, a mi "Piroska néninket", 90. születésnapja alkalmából köszöntöttük. 

Bővebben

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon!
2019-10-02

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Bővebben

Hazafelé - Fekete György kiállítása
2019-09-09

Rendkívül felemelő, megtisztelő és boldog esemény részesei lehettünk Prof. emeritus Fekete György (1932) Hazafelé című famozaik-kollázs kiállításának megnyitóján.

Bővebben