Hírek

50 gyermek táborozott az Aba-Novák Agórával
50 gyermek táborozott az Aba-Novák Agórával
2020-09-07

Évek óta a legnépszerűbb szolnoki gyermektáborok közé tartoznak az Aba-Novák Agóra nyári táborai. A gyermekek kalanddal, vidámsággal és élményekkel teli napokat tölthettek el az idei - a koronavírus járvány miatt fokozott egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett megrendezett - táborokban. Szász-Kozák Anitával, az Aba-Novák Agóra szervezési asszisztensével beszélgettünk:
 

Milyen készségeket gyakorolhattak gyerekek, mivel ismerkedtek, mi okozott számukra élményt?

  • Július elején két héten át, két turnusban összesen 50 gyermek kalandozott a NEFAG Zrt. Bagolyvár Vadasparkjában és környékén. Megismerkedtek a vadaspark lakóival, részt vettek zoopedagógiai foglakozásokon, erdei ismeretterjesztő sétákon, valamint még madárgyűrűzésen és madárlesen is. Ebben az évben különös figyelmet fordítottunk arra, hogy több sport, játék és kézműves elfoglaltság közül tudjanak válogatni. Az volt a célunk, hogy kötetlenebb legyen az együttlét. A karantén miatti több hetes bezártság után igazán jóleső érzés volt látni, hogy mennyire várták a lurkók a társasági programokat. Kicsik és nagyok együtt labdáztak, kártyáztak, társasjátékoztak, óriási csocsó csatákat tartottak, ping-pongoztak, együtt kézműveskedtek, számháborúztak. Az ügyességi verseny igazán parádésra sikerült, volt itt kártyavár építés, célba dobás, több érdekes bajnokság. :-)
Mi volt számukra a legnagyobb élmény?
  • A várva várt program idén is a csütörtök éjjeli bátorság próba volt. Ilyenkor kimegyünk a NEFAG Játszótér mögötti erdei ösvényre és a sötét erdőben kell teljesíteniük kisebb csapatokban egy útvonalat. Ez a Kaland Tábor egy kicsit más volt, még emberibb... Jó volt együtt lenni. :-)
Hogyan vélekedtek a gyermekek a táborokról? Volt-e valami kiemelkedő visszajelzés a részükről?
  • Több táborozó évek óta visszajáró vendégünk. Sokan a Kaland Tábort várják a nyári táborok közül a legjobban. Azt szeretik benne, hogy minden nap más, meghallgatjuk őket,  a kéréseiket figyelembe véve alakítjuk a szabadfoglalkozásokat. Az egyik legmeghatóbb vélemény az egyik kis táborozónktól vers formájában érkezett:
 
Szőrös Mátyás: Kaland Tábor

A Kaland Tábor egy  dolog,
De sajna vannak szúnyogok.
Kiálltunk itt mindenféle próbát,
Ebédre meg van jó sok jóság.
Összegezve nagyon-nagyon jó hely,
És felnőtt-gyerek jófej.
Ez az én táborom tele izgalmakkal,
S hazatérek sok-sok kalanddal.