Hírek

BÁBAKADÉMIA az Agórában
2020-10-01

2 napos bábkészítő workshopot rendeztek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, Gulyás Gabriella báb- és babakészítő vezetésével.

 

Bővebben

Köszöntjük a 90 éves Timár Sándort!
2020-09-30

Timár Sándor Kossuth – díjas koreográfus, táncpedagógus, a Nemzet Művésze, 1930. október 2-án született Szolnok környékén, Ugar tanyán. Újszerű néptánc - pedagógiai módszerével, amely Timár –módszer néven vált ismertté, jelentős szerepet vállalt a táncház mozgalom elindításában, melynek hosszú ideig legendás tánctanítója volt.

Bővebben

Az Agórában jártak a „Színháziskola” hallgatói
2020-09-29

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun Szolnok Megyei Irodájában is elindult a „Színháziskola” 30 órás akkreditált továbbképzés harmadik kurzusa.

Bővebben

50 gyermek táborozott az Aba-Novák Agórával
2020-09-07

Évek óta a legnépszerűbb szolnoki gyermektáborok közé tartoznak az Aba-Novák Agóra nyári táborai. A gyermekek kalanddal, vidámsággal és élményekkel teli napokat tölthettek el az idei - a koronavírus járvány miatt fokozott egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett megrendezett - táborokban. Szász-Kozák Anitával, az Aba-Novák Agóra szervezési asszisztensével beszélgettünk:
 

Bővebben

Életének 78. évében elhunyt Deák Jánosné
2020-09-03

Augusztus 28-án, életének 78. évében elhunyt Deák Jánosné, vagy ahogyan mindenki ismerte, Marika, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke.
 

Bővebben