Hírek

80 éves Demény István fotós
80 éves Demény István fotós
2022-05-05

Születésnapja és a nyíló kiállítás alkalmából Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra ügyvezető igazgatója köszöntötte. Találkozzunk az Emberek című kiállításon!
 

A fotó kiállításait a világ számos pontján megcsodálhatták: Kárpátalján Beregszászon, Vajdaságban Zentán, Lengyelországban Bielsko-Bialaban, Erdélyben Nagybányán, Csehországban Cesky Krumlov városában, Franciaországban, Szerbiában, Törökszentmiklóson. Szolnokon iskolákban, könyvtárakban, Nagykörűben a Művelődési Házban láthattuk képeit. Az Aba-Novák Agóra rendszeres kiállítója.

A fotó-túrái helyszínét úgy választja ki, hogy legyen benne „világörökség része”, vagy valami egzotikum, vagy számára izgalmasnak ígérkező hely.
Az utazásokra igyekszik jól felkészülni, minél többet megtudni, hogy a fotók már annak ismeretében készüljenek.

A fotóin igyekszik bemutatni, hogy mi az azonos és mi a különböző az adott hely és a mi otthonunk jellegzetességei között. Rácsodálkozik az ottani emberekre és szokásaikra, mindennapi életükre, építészetükre, ételeikre, temetőkre, tájakra, állatokra, virágokra.
A holnap, pénteken nyíló Emberek című kiállításán azt a sok érdekes, különleges embert gondolta bemutatni, akikkel a világ különböző részein találkozott az elmúlt évtizedek alatt.

Demény Istvánt 80. születésnapja és a nyíló kiállítás alkalmából Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra ügyvezető igazgatója köszöntötte.
Találkozzunk az Emberek című kiállításon!