Hírek

Beke Pál-díjat kapott az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója
Beke Pál-díjat kapott az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója
2019-11-07

A Nemzeti Művelődési Intézet 2019. november 6–7-én rendezte meg idei második stratégiai konferenciáját. A tanácskozás – a tavaszi Család és közösség témakört követően – az Alaptörvény és a közművelődés lehetséges gyakorlati kapcsolódásainak kérdéskörét járta körül. 

 

A konferencián többek között az Alaptörvény nemzetépítő erejéről, a közművelődési intézményrendszert megelőző civil egyleti mozgalomról, a nemzetközösség aktuális kérdéseiről, a biztonság és közösség összefüggéseiről esett szó, továbbá bemutatkoztak a közösségépítésben élenjáró szervezetek és intézmények.

A tanácskozás a plenáris előadásokon túl műhelymunkával és ünnepi programelemekkel is kiegészült. Az eseményen első alkalommal adták át a Nemzeti Művelődési Intézet 2019-ben alapított díjait (Illyés Gyula Közművelődési Életműdíj, Beke Pál-díj, Karácsony Sándor-díj, Közösséget Támogató Önkormányzat Díj, Közösségépítő Önkéntes Díj), amelyekkel a szervezet szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.

A Beke Pál-díjat első alkalommal Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kapott.

A Beke Pál-díj célja a példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben hosszú ideje, példamutató, adaptálható, innovatív tevékenységet végző szakember elismerése.

A díjakat többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet Ügyvezetője adta át.

Gratulálunk a díjazottaknak!

forrás és fotók:

https://www.facebook.com/pg/nmimuvelodesiintezet