Hírek

Családom élő emlékezete - EREDMÉNYHIRDETÉS
Családom élő emlékezete - EREDMÉNYHIRDETÉS
2018-12-14

A pályázatra mindhárom korosztályból érkeztek nagyon értékes és színvonalas munkák, melyekről  a szakemberek 5 pályázatot tartottak érdemesnek díjazásra.

A pályázatokat elbírálták:

Ari Ilona klubvezető
Bárdossy Péter történész-levéltáros
Bojtos Gábor főlevéltáros

Gyermek korosztályban díszoklevélben és könyvjutalomban, mely a Kis füzetben nagy segítség családkutatóknak 3 kötete, részesült Orosz Dorina „Nagyanyó mesél - Dédmamám Áy Mária” c. dolgozatáért. A díjat átadta és Ari Ilona klubvezető.
 
Gyermek korosztályban 2. helyezésben részesült Nemes Tekla Luca „Dédmamám, Silye Julianna” c. dolgozatáért. A díjjal járó könyvutalványt és a Kis füzetben nagy segítség családkutatóknak 3 kötetét könyvjutalomként Molnár Lajos Milán adta át.
 
A bírálók javaslata szerint a fiatal felnőtt korosztályban két 2. helyezett lett. 
II. helyezésben részesült Mohácsi Bernadett „Dédmamám, Mohácsi Bálintné Muka Eszter élete és munkássága” című dolgozatával. A díjat, ami egy éves ADT előfizetést és könyvutalványt tartalmaz - felajánlotta és átadta Bárdossy Péter.
 
II. helyezésben részesült Jenei Péter „Anyai nagymamám Dikó Róza” c. dolgozata. A díjat, ami egy éves ADT előfizetést és könyvutalványt tartalmaz - felajánlotta és átadja Bárdossy Péter.
 
A bírálók az első helyezést és az azzal járó fődíjat az ifjúsági korosztályban induló ifj. Tóth Csabának ítélték oda, aki az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ által felajánlott családi élményhétvégében részesült, amelyet a martfűi Termál Spa-ban tölthet el családja körében. A díjat átadta Molnár Lajos Milán.

A fiatal kutató további munkájának elősegítése érdekében a Családkutató klubunk ajándékát is megkapta, mely nem más, mint Sallainé Szuda Zsuzsanna két nyelven megjelent települési családkönyve: PITVAROS a régmúlt idők tükrében.