Hírek

Életének 78. évében elhunyt Deák Jánosné
Életének 78. évében elhunyt Deák Jánosné
2020-09-03

Augusztus 28-án, életének 78. évében elhunyt Deák Jánosné, vagy ahogyan mindenki ismerte, Marika, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke.
 

Mély megrendüléssel fogadtuk a szomorú hírt.

Az Aba-Novák Agóra munkatársai elismeréssel követték mindazt a példamutató munkát, amellyel a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnökeként részt vett városunk civil életének kibontakoztatásában, a szépkorúak tartalmas és értékes tevékenységekbe való bevonásában.

Büszkeséggel tölti el kollektívánkat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvényeit segítő tevékenysége, munkabírása, mely jó példával szolgál az ifjabb generációk számára is.
Deák Jánosné, Marika egész életét a tanulás, a munka, és a felelősségtudat jellemezte. Oktatott gazdasági-pénzügyi, adóismereteket Szolnokon, Karcagon, Cegléden, Nagykőrösön, Lakitelken. A Városi Idősügyi Tanácsnak (2003), a Civil Tanácsnak alapító tagja volt, az önkormányzat Pénzügyi Bizottsága ülésén állandó meghívottként vett részt.

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozata kitüntetést 2010-ben elsőként vehette át, 2013-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma IDŐSEKÉRT díját érdemelte ki.

1999-ben a NYOSZ országos tanácsa tagjának és az Ellenőrző Bizottság elnökének választották. Ugyanakkor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális Érdekvédelmi Egyesület Ellenőrző Bizottsága elnökének is megválasztották.

A Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületét 2000. február 29-én, 1300 tag képviseletében 18 klubvezető és 5 egyéni tag alapította.  
 
Az Aba-Novák Agórában megrendezett Szeretet és békesség óráin évente 350 fő egyesületi tag vesz részt. Kiállítások őrzését - ami országosan egyedülálló - az Agórában 246 kiállítási napon, évente 1700 munkaórában 400 fő vállalja. Számos egyéb városi rendezvényen tapasztalhattuk meg Marika és az egyesületi tagok lelkes, fáradhatatlan és elhivatott együttműködését. Az egyesület szellemisége tükröződik a város közéletében.

Deák Jánosné Marika halálával pótolhatatlan veszteség érte városunk kulturális életét.
Szolnok város saját halottjának tekinti. Emlékét fájó szívvel megőrizzük.(Kép forrása: Generációnk Újság)