Hírek

Idén is családbarát munkahely lett az Aba-Novák Agóra
Idén is családbarát munkahely lett az Aba-Novák Agóra
2019-07-11

A Családbarát Munkahely Pályázatot idén kilencedik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című, megújított pályázat célja olyan munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A program összhangban van a kormány két legfontosabb törekvésével: a családok erősítésével és az értékteremtő munkahelyek teremtésével. Ezek megvalósulása a népesedési mutatók romlását a családi élet és munka összehangolásával próbálják mérsékelni. Ezért is fontos, hogy a Családbarát Munkahely Pályázat elnyerje méltó rangját és a munkaadók is felismerjék: az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat a családi életükben való kiteljesedésben.

A családbarát munkahelyi kultúra alapvető része intézményi működésünknek, megteremtéséért folyamatosan teszünk. Filozófiánk, hogy a dolgozóink akkor tudnak motiváltan, jó teljesítményt nyújtva az emberek, a társadalom felé fordulni, ha maguk is elégedettek és kiegyensúlyozottak munkájukban, ha támogatást, odafigyelést tapasztalnak, ha azt érzik, hogy a megbecsülésük abban is kifejeződik, hogy rugalmasan tudunk reagálni élethelyzeteikre. A stabil, segítő családi háttér pedig segíti a kimagasló munkahelyi teljesítmény kialakulását.