Hírek

Kiugró Gála
Kiugró Gála
2017-05-08

Több forduló során választotta ki a zsűri azon tehetséges szolnoki fiatalokat, akik május 6-án, az Aba-Novák Agóra Kiugró Gáláján mutatkoztak be.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tehetségsegítő Tanács hagyományteremtő céllal indította útjára 2012-ben „Kiugró” címmel a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláját, amely a kiemelkedő képességű, tehetséges diákoknak ad bemutatkozási lehetőséget városunk népes publikuma előtt.
 
Míg páros évek tavaszán a középiskolások, páratlan években az általános iskolások kapnak lehetőséget arra, hogy feltárják a különböző művészeti ágakban, s egyéb területeken elsajátított tudásukat, tehetségüket. Az idei megmérettetésen Szolnokon és a járásban élő és tanuló általános iskolások vehettek részt. Összesen 13 intézményből 72 produkcióval 292 diák nevezett az idei Kiugróra, a gálán a zsűri által a 3 elődöntő során legjobbnak ítélt műsorszámokat láthattuk.
A zsűri elnöke és az esti gála rendezője: Kiss József, Jászai Mari-díjjal kitüntetett drámaíró, rendező, a Szigligeti Színház művészeti vezetője

A műsort a szolnoki 1Life zenekar fellépés után dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntője nyitotta meg. A 2 részes gálán 44 produkció követte egymást, vers, ének, tánc, zenekari előadás kategóriában.

Egy különleges homokanimációt mutatott be három fiatal, a címe: A sport az életünk! A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola táncosai mellett fellépett a Vadvirág Táncegyüttes, a Bartók Béla Zeneiskola Fuvolaegyüttese, az Ádám Jenő Zeneiskola Kamaraegyüttese, de hallhattuk több szólóhangszeres előadó játékát és láthattunk remek aerobik koreográfiát is.
 
Az oklevelek átadását követően a Szolnoki Tankerületi Központ jóvoltából egy hatalmas tortával kedveskedtek a résztvevőknek.