Hírek

Közeleg a határidő - kulturális mediáció MA képzés
Közeleg a határidő - kulturális mediáció MA képzés
2020-01-20

2020. február 15-e a felsőoktatási felvételi jelentkezés határideje. Jó szívvel ajánljuk a szakterületünkön meghatározó kulturális mediáció MA képzést.

Melyik szakirány nyújt hosszú távú, fejlődést és sikert ígérő karriert? Melyik képzést válaszd, ha szereted a kultúrát, ha azt tűzted ki életcélul, hogy másokkal is megszerettesd? A kultúra területén tevékenykedő intézményekben fokozottan megjelenik a szakirányú mesterszakos végzettségűek iránti igény. Jó döntés lehet a kulturális mediáció MA képzés, amelyről összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat.

A kulturális mediáció MA képzés a szakmafejlesztés és az egyéni karrierút építése szempontjából is meghatározó. Így többek között a végzett mesterdiplomások képzőként bekapcsolódhatnak a Nemzeti Művelődési Intézet képzéseibe: az OKJ-s szakképzésekbe és a szakmai továbbképzésekbe. A mesterfokozatú szakirányú végzettséggel az erre épülő szakmai továbbképzést követően lehet a közművelődési szakterületen szakfelügyelői, szakértői és auditori tevékenységet folytatni.

A képzés 2010 szeptemberétől érhető el, a kultúra és a különböző társadalmi csoportok közötti mediálást, a professzionális kultúraközvetítést, és a korszerű intézmény- és tevékenységmenedzsment megvalósítását célozza. A mesterdiplomát adó szak elvégzésével okleveles kulturális mediátor képzettség szerezhető.

A képzés jelenleg négy felsőoktatási intézményben érhető el nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában: Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem. Tájékoztatjuk, hogy a Debrecen Egyetemen államilag finanszírozott képzés csak nappali tagozaton érhető el, de a nappali tagozatos órák - amiatt, mert mindenki munka mellett végzi a képzést - tömbösítve zajlanak péntek-szombati napokon, félévente 6-8 alkalommal.

Bővebb információ: FELVI - KULTURÁLIS MEDIÁCIÓ MESTERKÉPZÉSI SZAK