Hírek

Lezárult a 40 éves évfordulóra emlékező jubileumi esztendő
Lezárult a 40 éves évfordulóra emlékező jubileumi esztendő
2020-06-30

2019-ben ünnepelte intézményünk fennállásának 40. évfordulóját. Ebből az alkalomból kiállításokat szerveztünk, az intézmény egykori vezetőit szólaltattuk meg interjúkban, videó beszélgetésekben, látogatóinkkal közösen összegyűjtöttük az elmúlt négy évtized emlékeit, élményeit, Facebook csoportot indítottunk 40 év – 1000 élmény címmel.
 

A Hungaricana Nemzeti Közgyűjtemény portál anyagai alapján állítottuk össze az Új Néplapban (elődje a Szolnok Megyei Néplap) 1979 óta megjelent, intézményünkről, rendezvényeinkről szóló képekből, cikkekből álló jubileumi 4 kötetet. A hétfőn tartott sajtótájékoztatón Király Ernő, az Új Néplap főszerkesztője jelenlétében ünnepélyes keretek között adtuk át az archívum egy példányát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Levéltár igazgatójának, Csönge Attila úrnak.

Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, mindig is szoros szakmai együttműködés jellemezte az Új Néplap, a Levéltár és az Aba-Novák Agóra közös munkáját. A most elkészült 4 kötet pedig számos kordokumentumot, hiteles és értékes képet nyújt a szolnoki kulturális élet meghatározó intézményének életéből. Élménnyel és haszonnal forgathatják egykori látogatók, a régi művelődési központhoz kötődő szolnokiak, valamint a fiatal generáció tagjai is. Az online tér sajátosságai, előnyei mellett évek múltán is jó fogódzók az eredeti újságok digitalizált változatának nyomtatásban reprodukált és kronológia szerint egybefűzött kötetei. 

Egy példányt az Aba-Novák Agóra információs pultjánál helyezünk el, hogy bárki örömmel lapozhassa.