Hírek

Másodszor is családbarát az Aba-Novák Agóra
Másodszor is családbarát az Aba-Novák Agóra
2019-11-22

Büszkék vagyunk arra, hogy 2018-ban, a családok évében először, idén másodszor nyerhettük el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi államtitkársága által adományozott Családbarát Munkahely Címet.

A családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, mely egyre nagyobb jelentőséggel és vonzerővel bír napjainkban.

A családot a magunk számára is értéknek tekintjük és a családok szempontjait működésünk során is érvényesítjük. Számos intézkedésekkel szolgáljuk a munkavállalói és a látogatói, mint családban élő személyek érdekeit, elősegítve ezzel a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2018-ban, a családok évében először, idén másodszor nyerhettük el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi államtitkársága által adományozott Családbarát Munkahely Címet. Ez az elismerés, valamint a mellé járó forrás motiválta szervezetünket, hogy még nagyobb figyelmet fordítsunk arra, hogy a család és munkahely nem egymásnak ellentmondó fogalmak, hanem egymásnak nélkülözhetetlen kiegészítői. Az elnyert pályázat kapcsán a már meglévő intézkedéseket, intézményi gyakorlatot sikerült nagymértékben bővíteni, innovációkat beépíteni, a család- és gyermekbarát szolgáltatásokat fejleszteni.

Az idei évben a pályázati lehetőség mellett Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát is megszereztük két kategóriában is, így Családbarát Munkahelyként és Családbarát Szolgáltató Helyként is kiérdemeltük a minősítést. A tanúsítványok birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről.

Az elismerések büszkeséggel töltik el és további családbarát intézkedések bevezetésére ösztönzik az Aba-Novák Agóra vezetőit, munkatársait.

Családbarát Munkahelyként munkavállalóinknak rugalmas munkaidő beosztást, kisgyermekek fogadására is alkalmas munkakörnyezetet, szűrővizsgálatokat, képzéseket, gyermekeik számára kedvezményes táborozási lehetőséget biztosítunk.

Családbarát Szolgáltató Helyként figyelembe vesszük a látogatóink, partnereink családi körülményeit, családjuk igényeit is. Például akadálymentesített épület, pelenkázó-hely, játszóház és gyermekek, diákok, családok számára kedvezményes szolgáltatások könnyítik a részvételt rendezvényeinken.

Filozófiánk, hogy a dolgozóink akkor tudnak motiváltan, jó teljesítményt nyújtva az emberek, a társadalom felé fordulni, ha maguk is elégedettek és kiegyensúlyozottak munkájukban, ha támogatást, odafigyelést tapasztalnak, ha azt érzik, hogy a megbecsülésük abban is kifejeződik, hogy rugalmasan tudunk reagálni élethelyzeteikre. A stabil, segítő családi háttér pedig segíti a kimagasló munkahelyi teljesítmény kialakulását.