Hírek

MINŐSÉG A KULTÚRÁBAN
MINŐSÉG A KULTÚRÁBAN
2021-01-22

A legmagasabb szakmai elismerést kapta az Aba-Novák Agóra.
A Közművelődési Minőség Díj annak a közművelődési intézménynek adományozható, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt és rendelkezik a Minősített Közművelődési Intézmény Címmel.

Ez a legmagasabb szakmai elismerés, melyet a Magyar Kultúra Napján adnak át a díjra pályázó, és a kritériumoknak megfelelő intézménynek.
 
Ez a szakmai megmérettetés kidolgozott kritérium és követelményrendszer alapján vizsgálja az intézmény teljes működését a vezetés, stratégiai tervezés, emberi erőforrások, partnerkapcsolatok és erőforrások tekintetében. Értékeli a folyamatokat, a szolgáltatást igénybe vevőkkel és szolgáltatókkal, a társadalmi hatással, kapcsolatos eredményeket, valamint a közművelődési intézmény, mint szervezet kulcsfontosságú eredményeit.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ korábban 2016-ban és 2019-ben nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

Az elmúlt két esztendőben érett be tudatos szakmai munkánk, melynek gyümölcseként a fenntartó Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzata képviseletében Fejér Andor alpolgármester és Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató vehette át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úrtól a Közművelődési Minőség Díjat 2021. január 22-én. A vírushelyzet miatt a díjátadó ünnepséget online rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma.