Hírek

Mit csinál az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, amikor nincsenek rendezvények?
Mit csinál az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, amikor nincsenek rendezvények?
2020-12-14

Ugyan az épület zárva tart, az Aba-Novák Agóra csapata változatlan lelkesedéssel és elhivatottsággal készítjük kulturális tartalmainkat. Eddigi tevékenységeink közül többet az online térben folytatunk és új tartalomformákkal is pezsdítjük Szolnok és a régió kulturális életét.

Online gyermekműsorok, koncertek, felnőtteknek szóló ismeretterjesztő és oktató előadások mellett intézményünk nagy hangsúlyt fektet az idősek segítésére és a helyi termékek készítői-vásárlói közösségének fejlesztésére.

Hamarosan útjára indítjuk a személyre szóló karácsonyi üdvözlet és az Agóra futár szolgáltatást, amellyel házhoz visszük a kultúrát. Közel 80 gyermeknek szerzett óriási meglepetést személyes videó köszöntőjével és egy mesével az Agóra Mikulás, a napokban pedig mintegy 60 egyedül élő szolnoki nyugdíjasnak bejglit, helyi termelők készítményeit, Agórás ajándékcsomagot szállítunk ki.
Az Agórák feladatkörébe tartozik a helyi gazdaság élénkítése is. Ennek szellemében az évek óta kiemelt sikerrel futó Helyi Termékek Vására néhány termékét a szervező Aba-Novák Agóra, az üzemeltetésünkben működő Tourinform Szolnok Iroda, és a Coop Szolnok Zrt. együttműködésének köszönhetően ezentúl a szolnoki Kossuth téri „régi 60-as” és a Tiszavidék Áruház földszintjén található Coop boltokban is megvásárolhatják.

Bábakadémia címmel a bábozást, a bábművészetet népszerűsítik intézményünk szakemberei szakmai előadásokkal, bábkészítő workshopokkal és bábelőadásokkal. Hagyományainkat, szokásainkat élteti tovább kézműves videóival telephelyünk, a Napsugár Gyermekház.

Az Aba-Novák Agóra a nyitás óta eltelt 6 évben több tízezer szolnoki, illetve a régióban élő látogatónak nyújtott kulturális élményt. Rendezvényeink, képzéseink, klubjaink mellett az online tevékenységünk is kimagaslóan sikeres. Minden közösségi felületen jelen vagyunk, rendszeresen segítjük közösségünk tagjait tematikus ajánló leveleinkkel, a közeljövőben pedig elindítjuk tematikus díjfizetéses online előadásainkat és saját podcast csatornánkat.

Bízva a járványhelyzet mielőbbi rendeződésében az innovatív megvalósításokon túl már javában készülünk a jövő évi hagyományos rendezvényeinkre, fesztiváljainkra, városi ünnepségeinkre is.